Vrouw aangehouden na valse aangifte poging woninginbraak | politie.nl


Laatste update:
05-03-2015 | 13:53

Middelburg - De politie heeft woensdagavond in een woning in Middelburg een 24-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een valse aangifte te hebben gedaan.

De vrouw deed eerder die dag aangifte van poging woninginbraak. Ze vertelde toen dat iemand tussen 16.45 en 17.30 uur geprobeerd had in haar woning in te breken door een ruit van de voordeur te vernielen. Uit politieonderzoek bleek echter dat de aangeefster vermoedelijk haar sleutels in de
woning had laten liggen en dat de ruit om die reden vernield was. De vrouw is vervolgens aangehouden voor het doen van valse aangifte en heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Strafbaar

De politie ziet woninginbraak als een ingrijpende gebeurtenis. De aanpak van dit misdrijf heeft dan ook topprioriteit binnen de politie. Het is strafbaar om een valse aangifte te doen. Het doen van valse aangifte is een misdrijf dat zwaar bestraft wordt, in sommige gevallen zelfs met
gevangenisstraf. Valse aangiften bezorgen de politie immers veel onnodig werk, bovendien kan het er voor zorgen dat iemand vals beschuldigd wordt van iets dat hij of zij niet gedaan heeft.