Wethouder Pol op werkbezoek bij Roche


5 maart 2015

Wethouder Pol op werkbezoek bij Roche

[IMG]

Op 4 maart heeft Mark Pol een bedrijfsbezoek gebracht aan Roche. Roche is een van oorsprong Zwitserse multinational en is actief in de farmacie (geneesmiddelen en diagnostische testen) en is in Nederland gevestigd in Woerden en Almere.
Roche startte haar activiteiten al in 1982 in Almere op het bedrijventerrein Markerkant. Roche is nu gevestigd aan de Transistorweg op het bedrijventerrein Gooise Poort met de bedrijfsonderdelen Roche Diagnostics en Roche Diabetes Care.

De wethouder Economische Ontwikkeling werd ontvangen door Geert Jan de Boer (Head of Finance van Roche Diagnostics Nederland), Griet Vanhoucke (Head of Finance van Roche Diabetes Care Nederland) en Martijn van den Raad (Manager General Services).
Roche Diagnostics houdt zich bezig met het vervaardigen van apparatuur en methodes voor het opsporen van ziekten en/of aandoeningen in een zo vroeg mogelijk stadium. Een vroege diagnose van ziekten kan de zorgkosten bij behandeling aanzienlijk verlagen. De klanten van Roche Diagnostics zijn
bedrijven, zoals ziekenhuizen.
Roche Diabetes Care ontwikkelt medicijnen voor alle vormen van suikerziekte en werkt daardoor direct voor diabetespatienten.

In Almere worden geen medicijnen of medische apparaten geproduceerd. De Almeerse vestiging is Sales-marketing en service organisatie. Bij de Almeerse vestiging van Roche werken in totaal 200 mensen, waarvan ongeveer 45 servicemedewerkers die vooral bij de klanten actief zijn. Een kwart van
alle werknemers woont in Almere. Het bedrijf is zeer tevreden over Almere als vestigingsplaats.