Actie 30 dagen zonder alcohol gestart met recordaantal deelnemers


[IMG]Lees voorActie 30 dagen zonder alcohol gestart met recordaantal deelnemers

Op 2 maart 2015 is de regionale actie van de GGD 30dagenzonderalcohol gestart met bijna 600 deelnemers. De actie slaat duidelijk aan. Het aantal deelnemers dit jaar is bijna een verdubbeling van het aantal deelnemers van 2012 en 2013; toen melden ruim 300 mensen zich aan voor de actie. Het
merendeel (500) van de deelnemers komt uit de regio. Een klein deel (100) woont net iets buiten de regio.

De actie `30 dagen zonder alcohol' wordt dit jaar niet alleen in de regio Gooi en Vechtstreek georganiseerd, maar ook door diverse organisaties in het land onder de noemer `Ikpas'. In heel het land zijn er meer dan 4000 deelnemers.

Gewoontegedrag doorbreken
Een glaasje wijn bij het eten, een biertje na het sporten... Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Het doel van deze actie is om gewoontegedrag te doorbreken en na afloop weer bewust te kiezen voor wel of geen alcohol.

De actie is gestart op 2 maart en eindigt 31 maart. Gedurende die periode ontvangen deelnemers regelmatig nieuwsbrieven met tips en ervaringen om het vol te houden. Daarnaast kunnen deelnemers ervaringen delen via de facebookpagina 30dagenzonderalcohol.

Kijk voor meer informatie over de actie op de website van GGD Gooi en Vechtstreek.