Grotestraat langer afgesloten door brand Nutricia


Update donderdag 5 maart 2015


In verband met de brand die onlangs bij Nutricia Cuijk heeft gewoed, is de Grotestraat in beide richtingen, tussen de aansluiting met Het Zand en de parkeerplaats bij Formido (Grotestraat 95), vooralsnog tot en met 6 april 2015 afgesloten voor verkeer.

Update zaterdag 21 februari 2015, 19.40 uur


* Een gespecialiseerd bedrijf is vandaag gestart met het reinigen van de Grotestraat, de Maasboulevard en de onderdelen van Nutricia die rookschade hebben opgelopen tijdens de brand van gisteravond.
* De Grotestraat blijft naar verwachting nog zeker de hele week afgesloten.
* De locatie en de afzettingen blijven de komende dagen beveiligd.
* Verschillende metingen hebben aangetoond dat er tijdens de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.
* Op dit moment wordt onderzocht op welke manier het getroffen torengebouw veilig ontmanteld kan worden.
* Daarnaast is gestart met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Ook burgemeester Hillenaar van Cuijk was gisteravond snel ter plaatse: "Wanneer er brand woedt bij een echt Cuijks bedrijf als Nutricia, dan heeft dat een grote impact. Allereerst natuurlijk op de medewerkers van het bedrijf, maar daarnaast op alle inwoners van Cuijk. Gelukkig zijn er geen
slachtoffers gevallen en is er geen gevaar geweest voor de volksgezondheid. Van de directie van Nutricia heb ik begrepen dat het evacuatieplan gisteravond snel na het ontstaan van de brand en uiterst efficient is uitgevoerd. Ook alle brandweerkorpsen die hebben geholpen bij de bestrijding van
het vuur verdienen een pluim. Niet alleen waren zij zeer snel na de brandmelding ter plaatse, maar hadden zij ook direct het voor deze specifieke situatie benodigde materieel - hoogwerkers - bij zich."

"Naar de oorzaak van de brand wordt de komende dagen gezocht. Het managementteam van Nutricia is ter plekke om de oorzaak en mogelijke consequenties van de brand te onderzoeken. Ik heb begrepen dat alle medewerkers van Nutricia Cuijk persoonlijk worden geinformeerd over de gebeurtenissen. De
komende dagen stellen Nutricia, de gemeente en alle andere betrokken instanties alles in het werk om het productieproces zo snel mogelijk weer te kunnen hervatten. En dat is van belang voor alle medewerkers, maar zeker ook voor Cuijk. Want Nutricia is een van onze grootste werkgevers.

Bericht 21 februari 2015

Gisteravond om 22.08 uur is er brand uitgebroken bij Nutricia aan de Grote straat in Cuijk. De brandweer was snel ter plaatse en met ondersteuning van verschillende eenheden uit de regio werd hard gewerkt aan het onder controle krijgen van de brand. Om 00.35 kon het sein brandmeester worden
gegeven.

Er was sprake van een fikse rookontwikkeling die trok tot aan de overzijde van de Maas richting Mook. Er is bij de brand geen asbest vrij gekomen en er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.

De medewerkers die aan het werk waren op het moment van de brand, konden allen veilig buiten komen.

Wegafsluiting

In verband met de brand is de Grotestraat tijdelijk afgesloten vanaf hoek Grotestraat/Het Zand tot de parkeerplaats bij Formido. Dat betekent dus dat de winkels daar bereikbaar zijn vanaf de Hapse Baan.

Wanneer er meer informatie is, kunt u dat vinden op deze website of via Twitter @Cuijk.