Versnelling energietransitie en biobased economy in Gelderland

PERSBERICHT

Versnelling energietransitie en biobased economy in Gelderland

Arnhem, 3 maart 2015 - Op 5 maart organiseert D66 Gelderland een symposium over energietransitie en de bio-economie. Medewerking verlenen onder andere Gerben-Jan Gerbrandy (Europarlementariër), Annemieke Traag (gedeputeerde provincie Gelderland) en Fleur van der Schalk (Statenlid). Gelderland heeft ambitieuze doelstellingen als het gaat om het realiseren van energiebesparing en hernieuwbare energie. In 2020 een energiebesparing van 20% en in 2020 hernieuwbare energie van 14%. Deze doelstellingen zijn in lijn met de nationale doelstellingen en die van Europa. Daarnaast is het versterken van de biobased economy door inzet van een derde belangrijke doelstelling.

In de afgelopen jaren zijn veel projecten in gang gezet, variërend van woningisolatieregelingen, zonnepanelen op scholen en sportaccommodaties, ruimtelijk mogelijk maken van windturbineparken tot ondersteuning van warmtenetten en biogasvergisters. Stapje voor stapje komen we dichter bij de doelstellingen, tegelijkertijd realiseren we ons dat we er nog lang niet zijn. D66 Gelderland wil flinke stappen zetten en innovatieve technologieën extra ondersteunen.

Hoe kunnen we nu een versnelling realiseren in energietransitie en biobased economy? Dat is de centrale vraag van het symposium.

Ter inspiratie geven verschillende mensen, waaronder Marjolein Helder van Plant-e, Pieter Verberne van BICON, Thijs de la Court van Gelders Energie-akkoord en Wim Wink/Gerlach Veldhoven van Burgerinitiatief een korte pitch over het versnellen van energietransitie en de biobased economy in Gelderland.

Lokatie en tijd: donderdag 5 maart 2015, 19.30-22.00 uur, Forum op Campus van Wageningen University & Research centre (Wageningen UR), gebouw 102, lokaal C222.

Voor het volledige programma kunt u terecht op:

https://gelderland.d66.nl/agenda/vooraankondiging-d66-symposium-aenergietransitie-bio-economie/.

Aanmelden is mogelijk via https://gelderland.d66.nl/aanmeldingsformulier-d66-symposium/.

Dit is overigens niet verplicht, zonder aanmelding bent u ook van harte welkom.