Amsterdams Andalusisch Orkest en theater de Meervaart lanceren een unieke reeks concerten: Andalus Voices

PERSBERICHT

Amsterdam, woensdag 4 maart 2015

Het Amsterdams Andalusisch Orkest en theater de Meervaart lanceren een unieke reeks concerten: Andalus Voices.

Op donderdag 5 maart lanceert het Amsterdams Andalusisch Orkest i.s.m. theater de Meervaart een reeks bijzondere concerten onder de naam Andalus Voices. Internationale topartiesten en virtuozen uit Nederland nemen het publiek op reis door het mystieke en rijke muzikale verleden van Al Andalus (Arabo Andalus en Sefardi Ladino) en hedendaags Andalusie (Jazz Andalus en Flamenco). Andalus Voices toont de grote muzikale variëteit aan repertoire, stemmen en stijlen die vanuit Andalusie zijn ontstaan.

Andalus Voices bestaat uit vijf programma’s die gericht zijn op verschillende episodes uit de muzikale geschiedenis van Andalusie: 1. Safar Andalus 2. Tiempos Nuevos 3. Malhoun Jazz 4. Alhambra Poetry & 5. Maghreb Icons.

De musici van Andalus Voices zijn Amsterdams Andalusisch Orkest (arabo andalus), Karima El Fillali (tarab), Ahaddaf Quartet (Jazzs Andalus), Edsart Udo De Haes (flamenco) en Oene van Geel (flamenco). Ze staan samen op het podium met gerenommeerde artiesten uit Spanje en Marokko: María Marín (flamenco), Sanaa Marahati (malhoun) en Samira Kadiri (sefardi-ladino). Per programma wordt ook een lezing, voor- en nagesprek en/of workshop aangeboden.

Tijdens de lancering wordt de inhoud en opzet van de reeks concerten nader toegelicht en zijn er korte optredens van de betrokken artiesten, allemaal onder het genot van een hapje en een drankje. De inloop start om 15:30 uur in theater de Meervaart (Meer en Vaart 300, Amsterdam) en het programma begint om 16:00 uur.

Andalus Voices is vanaf april 2015 door het hele land te zien, waaronder in de Meervaart (Amsterdam), Verkadefabriek (Den Bosch), Grounds (Rotterdam), Stadschouwburg Utrecht en het Amsterdamse debatcentrum de Balie.