Internationaal succes voor startupbeleid Frankrijk

Gepubliceerd op: 4 maart 2015 | Gewijzigd op: 5 maart 2015

De Franse staat heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Amerikaanse Cisco Systems dat 100 miljoen gaat investeren in 'La French Tech'.

John Chambers, CEO van Cisco ondertekende op 16 februari 2015 bij Manuel Valls de grote lijnen van het akkoord. De 100 miljoen euro zijn bestemd voor het begeleiden en versnellen van de opkomst van digitale innovatie in Frankrijk.

Binnen het akkoord gaat het om zes grote gebieden: onderwijs, ondernemerschap, veiligheid, infrastructuur, smart cities en openbare diensten. Drie pijlers maken deel uit van het akkoord: opleidingen en onderwijs, slimme oplossingen voor publieke diensten en 100 miljoen dollar voor startups. Aanleiding hiervoor was de imposante Franse aanwezigheid dit jaar op de CES in Las Vegas. Met 66 startups had het na de VS de grootste bedrijfsdelegatie in de Innovation Hall.

Ook voor Nederlandse startups zijn er kansen in Frankrijk. In juni vindt bijvoorbeeld het festival Futur en Seine plaats. Daar kunnen de startups hun producten tonen aan professionals en aan het grote publiek.

Innovatie Attache Netwerk Parijs, Joannette Polo-Leemreis, polo@twa-fr.nl, 15 februari 2015

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Download:

* Startupbeleid Frankrijk krijgt internationaal succes PDF document | 273,62 KB

Zie het origineel.