Drugslab in Boijmans

De Medicijnfabriek in Museum Boijmans Van Beuningen

Persbericht

Drugslab in Boijmans

Dinsdag 4 maart 2015

Bezoekers maken pillen in Museum Boijmans Van Beuningen. De Medicijnfabriek van Circus Engelbregt is onderdeel van de tentoonstelling `Design Column #10 Crazy Care' waarin het nieuwe zorgstelsel kritisch wordt bekeken. Op 6 maart en 24 april zijn er workshops waarbij men zelf medicijnen kan maken van planten en kruiden uit de museumtuin en het park.

Circus Engelbregt laat met het `drugslab' een vreemde situatie in de gezondheidszorg zien. De Europese wetgeving verbiedt sinds kort de verkoop van medicijnen waarvan niet wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. Kennis uit de natuur die uit overlevering tot ons komt is opeens niet meer geschikt. Circus Engelbregt zet zich in om deze kennis te behouden en laat zien dat planten en kruiden uit de natuur wel degelijk in een behoefte voorzien. De Medicijnfabriek is onderdeel van hun artistieke programma dat de sociale duurzaamheid in onze leefomgeving vergroot. Dit doen ze door soms te ontregelen en soms te verbinden.

Workshop Ambulante Medicijnfabriek

Data: 6 maart en 24 april

Tijd: 11:30-13:30 en 14:00-16:00 uur

Kosten: EUR5 (exclusief entree)

Reserveren: www.boijmans.nl

De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar (kinderen onder begeleiding van een volwassene).

Meer weten?

Op vrijdag 6 maart vindt aansluitend op de workshop een rondetafelgesprek plaats met conservator Annemartine van Kesteren en Martijn Engelbregt van Circus Engelbregt (16:00 uur). Op zaterdag 7 maart deelt Circus Engelbregt pillen uit tijdens de Museumnacht010 (20:00 tot 24:00 uur). Naar aanleiding van elke Design Column houdt het museum een blog bij. Hierop vindt u reacties en actuele informatie over de huidige en voorgaande edities. Zie: www.designcolumn.nl.

Het idee dat verschil maakt: Design Column

Iedere drie maanden wordt in de Design Column een onderwerp uit het nieuws uitgelicht door middel van een kleine tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen. De column is een plek waar de kracht van de verbeelding spreekt en nieuwe ideeen zichtbaar worden. Ontwerpers en kunstenaars zijn bij uitstek geinteresseerd in experimentele verbeelding. Zij zien de dingen vaak net anders en hun werk en installaties kunnen veranderingen in gang brengen.