Kaartverkoop nieuwe voorstelling Vis à Vis gestart

PERSBERICHT – 5 maart 2015

Kaartverkoop nieuwe voorstelling Vis à Vis gestart

Na vijf succesvolle jaren op de vaste locatie in Almere, waar Vis à Vis meer dan 130.000 bezoekers mocht verwelkomen, wordt het 25-jarig jubileum van gevierd met een gloednieuwe voorstelling. Een mooie aanleiding om extra uit te pakken. Vanaf 27 mei tot en met 12 juli speelt Vis à Vis EXIT naast het Almeerderstrand.

Omdat in 2014 ruim de helft van de 35.000 kaarten al voor de première waren verkocht, start Vis à Vis ook dit jaar de kaartverkoop tijdig en zorgt ook voor gunstige vroegboekkortingen. EXIT is een groots, visueel spektakel, waarbij het publiek continue verrast wordt. Voor het decor van EXIT is een speciaal park aangelegd, compleet met eigen flora en fauna. Een Park waaraan de tand des tijds als een razende zal knagen.

De voorstelling volgt twee broers uit een ambachtelijke slagersfamilie. Ze ontdekken dat ze een hoop rommel en dierenleed kunnen vermijden, maar ook klanten kunnen winnen door zelf de biefstukjes en andere vleselijke lekkernijen in hun eigen lab te kweken. Hun slimme en snelle Kweekvlees business is booming. Belangstelling uit het buitenland zet de zaak maar vooral de relatie tussen de broers op scherp. Hun wegen scheiden. Dick overspeelt schaamteloos zijn hand en Harry trekt zich terug in een simpel bestaan.

Totdat de broers elkaar ‘door toeval’ weer treffen. De een als klant en de ander als werknemer van een onderneming die hun stoutste verwachtingen overtreft. Hier worden de grenzen van manipulatie en verlenging van leven pas echt getart. Eén en ander leidt tot hilarische mogelijkheden maar heeft ook zo zijn keerzijden. Het is Harry die Dick uiteindelijk uit een nachtmerrie bevrijdt en letterlijk weer met beide benen op de grond zet.

Een voorstelling die geheel in stijl van Vis à Vis met veel humor en spektakel de grenzen van ons moderne leven (en het theater maken) opzoekt. Ondanks de dramatische verwikkelingen en ontroerende tegenslagen zegeviert ook nu weer de fantasie.

Over Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 24 jaar meester getoond in uniek theater spektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen. Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van buitenspektakel opgezocht en daarmee hebben ze een groot publiek van Stockholm tot Wellington weten te verrassen.