Provincie Limburg draagt bij aan verkeersveilig fietspad Epen-Mechelen

Om de verkeersveiligheid van woon-werk, recreatieve en schoolgaande fietsers tussen Epen en Mechelen sterk te verbeteren, draagt de Provincie Limburg EUR 105.000,- bij aan de realisatie van veilige fietsvoorzieningen tussen Epen en Mechelen. De route door het heuvelland van Epen naar Mechelen wordt veelvuldig gebruikt door scholieren en recreatief fietsverkeer. De realisatie van de fietsvoorzieningen wordt verzorgd door de gemeente Gulpen-Wittem.

Tussen Epen en Mechelen zijn geen fietsvoorzieningen aanwezig, waardoor deze route zeer onveilig is voor de kwetsbare verkeersdeelnemer. De weg tussen deze twee plaatsen wordt veel gebruikt door scholieren, woon-werk en toeristisch verkeer. Fietsers tussen Mechelen en Epen moeten in de toekomst over een vrijliggend fietspad kunnen rijden. De realisatie van veilige vrijliggende fietsvoorzieningen zullen ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid verbetert en zal het fietsgebruik verder stimuleren. Het verhogen van de verkeersveiligheid en het stimuleren van het fietsgebruik zijn speerpunten, waarvoor de Provincie Limburg zich de komende jaren extra wil gaan inzetten.

Gedeputeerde Erik Koppe (Wegen en Verkeersveiligheid) streeft naar nul verkeersslachtoffers en maakt dit kenbaar met de ROVL-campagne* `Maak van de nul een punt'. #Mvd01. is een groeiende beweging in Nederland, die het niet als vanzelfsprekend ervaart, dat er slachtoffers vallen in het verkeer. In 2015 richt het ROVL zich vooral op senioren. Een belangrijke doelgroep, want in ruim een kwart van alle verkeersongevallen gaat het om mensen boven de zestig jaar.

*ROVL staat voor Regionaal Orgaan voor Verkeersveiligheid Limburg