Sushi-keten Shabu Shabu opent flagshiprestaurant in The Bank Amsterdam

Sushi-keten Shabu Shabu heeft op 1 maart 2015 de deuren geopend van haar flagshiprestaurant in het monumentale gebouw The Bank op het Rembrandtplein in Amsterdam. Hiermee schaart de populaire keten zich naast internationale succesformules als Vapiano en Starbucks, die samen met onder meer biologische supermarkt Marqt gevestigd zijn in dit imposante monument. The Bank huisvest een unieke hoogwaardige combinatie van horeca, retail en kantoorruimte op een van de meest prestigieuze locaties in Amsterdam.

Flagshiprestaurant als inspiratiebron en proeftuin

In het nieuwe flagshiprestaurant van Shabu Shabu zijn innovatie, inspiratie, testen, proeven en uitproberen van nieuwe ideeen de thema's. Het restaurant bestaat uit twee formules. Bij de entree is de SushiBar gesitueerd waar gasten tussen 12.00 en 22.00 uur in een intieme omgeving terecht kunnen voor een snel hapje en kleine gerechtjes. Op de verdieping ligt het All You Can Eat restaurant dat vanaf 16.00 uur geopend is. Andere vernieuwingen zijn de semi-open keuken waar de koks aan het werk te zien zijn. Het interieur is spectaculair, met als eyecatcher het binnenterras dat uitkijkt over het Rembrandtplein. In het flagshiprestaurant, dat in omvang, sfeer en inrichting zijn gelijke niet kent, is alles erop gericht om de gast beleving te bieden. De nieuwe Shabu Shabu-vestiging is een samensmelting van internationale inspiratie en Hollandse nuchterheid gecombineerd met een heldere visie en sterk ondernemerschap. Het is de tweede zaak van de succesvolle keten in Amsterdam na de vestiging in de Ferdinand Bolstraat, die in 2010 opende.

Innoverend ondernemen middels automatisering

Shabu Shabu bracht als eerste een revolutie in het bestelproces van All You Can Eat restaurants. Samen met het bedrijf Tabletmenukaart.nl werd software ontwikkeld waarmee gasten direct hun bestelling kunnen doorgeven aan de keuken of bar. Doordat de gasten zelf de bestelling doorgeven via de Tabletmenukaart verlopen alle processen sneller en soepeler. Besparing van personeelskosten gaat hierdoor samen met extra aandacht voor de gast bij het uitserveren en het afrekenen. De software voorziet verder onder meer in de mogelijkheid om de menukaart in meerdere talen te presenteren, wat een voordeel is in toeristische gebieden. Inmiddels kunnen gasten bij iedere vestiging van Shabu Shabu gebruik maken van de Tabletmenukaart.

Over Shabu Shabu

Sinds de oprichting in 2008 is Shabu Shabu gestaag gegroeid en heeft de keten een grote groep fans opgebouwd. Met een eerste vestiging in Rotterdam is Shabu Shabu inmiddels uitgegroeid tot een keten van 13 restaurants door heel Nederland en een landelijke keten van Take Away vestigingen onder de naam ShabutoGo.