Dimension Data sluit vijfjarenovereenkomst als officiele technologiepartner met eigenaar van Tour de France

Dimension Data sluit vijfjarenovereenkomst als officiele technologiepartner met eigenaar van Tour de France

Dimension Data wil kijkervaring van miljarden fietsfans wereldwijd ingrijpend veranderen

BARNEVELD, Nederland - (Business Wire)

Dimension Data, wereldwijd leverancier van IT-oplossingen en diensten, en Amaury Sport Organisation (A.S.O.), de eigenaar van de Tour de France, hebben vandaag een vijfjarenovereenkomst gesloten, waarbij Dimension Data de officiele technologiepartner wordt van A.S.O. voor verschillende wielerevents. Voorbeelden zijn de tour van Parijs-Nice, Criterium International, Paris-Roubaix, de Fleche Wallonne, Luik-Bastogne-Luik, Tour de Yorkshire, World Ports Classic, Criterium du Dauphine, Tour de France, la Course by le Tour de France, la Vuelta a Espana en de Paris-Tours.

De overeenkomst gaat in tijdens de Tour de France, waarbij Dimension Data partner wordt van A.S.O. om miljarden wielerfans over de hele wereld een ongeevenaarde kijkersvaring te bieden. Beide organisaties hebben voor ogen om verslaggevers en kijkers snel en direct te voorzien van de beste wedstrijdinformatie .

"Het is voor ons een voorrecht om samen te gaan met A.S.O., en onze technologieen en kennis te bieden voor een van de oudste en meest prestigieuze events van de wereldwijde sportkalender. Wij zijn trots dat we officiele technologiepartner worden van A.S.O. voor het wielrennen," zei Jeremy Ord, Executive Chairman van Dimension Data, , tijdens de aankondiging.

"De wielersport raakt iedereen overal op de wereld op een bepaald moment in zijn leven: van kinderen in de stad of op het platteland die al jong leren fietsen, tot jongeren en volwassenen die met dit vertrouwde vervoermiddel naar school of werk gaan. Technologie brengt mensen bij elkaar en stelt organisaties in staat beter, sneller en goedkoper te werk te gaan. Wij kijken uit naar dit partnership dat zeer zeker schitterende kansen biedt voor beide organisaties", zei Ord.

"De fans een optimale ervaring bieden en hen de wielersport meer van dichtbij laten beleven, staat bij ons centraal. Wij maken gebruik van technologie om vernieuwing te stimuleren in deze spannende prestatiesport", aldus Brett Dawson, CEO van Dimension Data's Group.

Christian Prudhomme, directeur Tour de France, verklaarde: "Dimension Data stelt zich ten doel ambitie te versnellen. Onze opzet is om door het verbeteren van de content van tv-uitzendingen en onze digitale platformondersteuning, wielerfans goed en betrouwbaar nieuws te bieden over de Tour de France en al onze andere wedstrijden."

"Wielrennen is een boeiende en complexe sport die verdient te profiteren van de nieuwste technologieen om alle aspecten hiervan te onthullen. Door dit partnership met Dimension Data kunnen wij onze ambitie waarmaken en wielerfans en toeschouwers meenemen om de Tour en het wielrennen in de toekomst volledig mee te beleven."

Over Dimension Data

Dimension Data plc werd opgericht in 1983 en is een leverancier van ICT-diensten en oplossingen die zijn technologische ervaring en ondernemersgeest inzet voor het leveren van diensten wereldwijd om de zakenambities van zijn klanten in de versnelling te brengen. Dimension Data is lid van de NTT Group. www.dimensiondata.com. Bezoek ons op Facebook en LinkedIn, of volg ons op Twitter en YouTube

Over Amaury Sport Organisation

Amaury Sport Organisation is een bedrijf dat zorgt voor het beheer, ontwerp en de organisatie van internationale topsportevenementen. Als specialist in events `buiten het stadium' heeft de onderneming de deskundigheid in huis op het gebied van organisatie, media en de verkoop van sportevents. A.S.O. organiseert 260 wedstrijddagen per jaar, met 60 evenementen in meer dan 20 landen. http://www.aso.fr/fr/homepage.html.

Aanwezig bij 5 grote sporten waaronder wielrennen met Le Tour de France, motorsport met Le Dakar, golf met de Alstom Open de France, zeilen met Le Tour de France `a la Voile en massa-evenementen zoals Schneider Electric Marathon de Paris. Amaury Sport Organisation is een dochteronderneming van de Amaury Group, een media- en sportgroep die in Frankrijk eigenaar is van de nieuwsbladen L'Equipe en Le Parisien- Aujourd'hui.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Photos/Multimedia Gallery Available: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150305005899/nl/

Dimension Data

Erik Bakker

Senior Marketing Manager

Dimension Data Netherlands

E-mail: erik.bakker@dimensiondata.com

of

Thomas Cariou, +33 (0)6 07 02 42 17

ASO press officer

tcariou@aso.fr

Zie het origineel.