Chocoladefestival, cacaobeurs en congres van 5 - 9 maart in Amsterdam


Chocoa draagt bij aan de groei van duurzame cacao en betere chocolade

Amsterdam, 20150213 -- Het succesvolle jaarlijkse evenement CHOCOA is weer gegroeid en vindt dit keer plaats in de Beurs van Berlage. Op deze historische handelsplek komen van 5 tot 9 maart cacaohandelaren, chocolademakers, patissiers en andere professionals uit de internationale chocoladewereld bij elkaar. Maar ook vele chocoladeliefhebbers om een proeverij bij te wonen en chocolademakers te ontmoeten. CHOCOA deelt kennis en nieuwe inzichten over duurzame cacao en promoot goede chocolade.

CHOCOA Trade Fair: donderdag en vrijdag 5 en 6 maart 
Met exposanten en sprekers van 5 continenten kan gesteld worden dat de aandacht vanuit de hele wereld op Amsterdam gevestigd wordt. Proeven, keuren en vooral handelen. Er komen cacaobonen uit bekende landen als Ivoorkust (de grootste producent ter wereld), Ecuador (de grootste producent van fine flavour cacao) en onbekende cacao producerende landen als India en Tanzania. De Beurs wordt weer de unieke plek waar vraag en aanbod van cacaobonen letterlijk samenkomen.

CHOCOA Congres: vrijdag 6 maart 
Het aanbod van cacao en dus van chocolade staat in de toekomst onder druk. Wat kunnen we hieraan doen? Tijdens het congres bespreken professionals uit de cacao-industrie en de handel de kansen en bedreigingen van de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van duurzame cacao. Hoe krijgen we een nieuwe markt met hogere prijzen voor betere kwaliteit chocolade van de grond? Op maandag 9 maart zal er voor de zakelijke markt een netwerkdiner ter afsluiting plaatsvinden.

CHOCOA Festival: vrijdag, zaterdag en zondag 6, 7 en 8 maart 
Op meer dan 50 stands kan er worden geproefd, gesnoept en gekocht tijdens het chocoladefestival. Meer dan 30 gratis proeverijen leren het publiek over chocolade proeven, maar ook in combinatie met wijn, speciaalbieren en andere producten. De achtergrond van duurzame cacao wordt toegelicht, documentaires en films worden afgespeeld, er zijn heerlijke hapjes en muzikale optredens. De duizenden verwachte chocoladeliefhebbers zullen ervaren dat betere kwaliteit chocolade alleen van goede en duurzame cacao gemaakt kan worden. Verschillende restaurants haken in op het evenement door in deze periode bijvoorbeeld een Chocolate Afternoon Tea op de kaart te zetten.

CHOCOA 2015

Waar:Beurs van Berlage, Damrak 243, AmsterdamWanneer:5 t/m 9 maart 2015Toegang Festival:€ 10,- (early bird e-ticket), 
€ 12,50 normale prijs via internet en 
€ 15,- verkoop aan de deur

Registratie, kaartverkoop en voor meer informatie: chocoa.nl.





Chocoa