Pocketwatch van Runcible revolutie in smartphonewereld


UTRECHT, 20150305 -- Het ziet eruit als een kompas uit een antiekzaak en belooft je rust anno 2015: de pocketwatch van Runcible. Het is een device met toegang tot het internet, maar onderscheidt zich van een smartphone door middel van beperkingen. De ontwerpers wilden een device wat maakte dat de smartphone thuisgelaten kan worden. Het leven moet weer echt geleefd kunnen worden, maar wel met de praktische voordelen van internet. Simonly.org vraagt zich af wat dit te betekenen heeft voor telefoonabonnementen.

Smartwatch, maar dan anders
In navolging van Samsung storten onder meer Apple en Huawei zich massaal op smart watches. Dit zijn horloges waarop alle meldingen zichtbaar worden, zodat de smartphone niet steeds uit de zak gehaald hoeft te worden. Runcible heeft hier duidelijk geen boodschap aan en slaat op innovatieve wijze een eigen weg in. De pocketwatch oogt als een stijlvol zakhorloge met een customizable houten achterkant. De Runcible is klein en rond en is in tegenstelling tot smart watches geen verlengde van je smartphone, maar een op zichzelf werkend device. De pocketwatch zal geen meldingen geven van bijvoorbeeld Facebook of Twitter, bellen is enkel mogelijk via een bluetooth headset en de applicatie om de weg te vinden heeft de lay-out van een kompas.

Telefoonabonnementen
Als de Runcible echt doorbreekt kan dit de smartphonewereld totaal veranderen. Simonly.org vraagt zich af hoe telefoonabonnementen er uit zullen gaan zien: “Het is een device dat niet bedoeld is als vervanging van de smartphone, maar als aanvulling. De consument zal hier liever niet twee afzonderlijke abonnementen voor afsluiten, dus wellicht dat abonnementen in de toekomst wel toepasbaar gaan zijn op meerdere devices.” De Runcible wordt waarschijnlijk in de loop van 2015 gereleased met een adviesprijs van $600,- (ca. €550,-).