Dijkgraaf ontvangt Gouden Regels jeugdbestuur


Publicatiedatum : 6 maart 2015

Gerard Doornbos, dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland, ontvangt op 6 maart de `tien Gouden Regels' voor watereducatie van het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Deze Gouden Regels kunnen de waterschappen helpen om jongereneducatie nog beter vorm te geven.

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur toert op 6 en 7 maart langs alle waterschappen. Tijdens deze bezoeken zijn de dijkgraven of bestuurders aanwezig om de tien Gouden Regels in ontvangst te nemen.Op 6 maart ontvangen Gerard Doornbos, dijkgraaf van Rijnland, en Jan Kromwijk, hoogheemraad
Stichtse Rijnlanden, de tien regels van hun jeugdbestuurders Loes Versteeg en Katinka Vork.

Aan het eind van ieder bezoek maakt het jeugdbestuur samen met de dijkgraaf of bestuurder een stemfie in een mobiel stemhokje. Deze wordt via social media verspreid om aandacht te vragen aan de Waterschapsverkiezingen die op 18 maart zijn.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vertegenwoordigen voor een periode van maximaal twee jaar allemaal een waterschap. Belangrijkste doel is om de jeugd meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Enerzijds om de waterschappen meer
naamsbekendheid te geven, anderzijds om de jeugd mogelijk te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken. De gouden regels en meer nieuws over het jeugdwaterschap is te vinden op www.jeugdwaterschap.nl.