Grote politieactie Almere Buiten, verkeer en criminaliteit | politie..


Laatste update:
06-03-2015 | 09:21

Almere - Donderdagmiddag- en avond 5 maart heeft de politie samen met de Belastingdienst en Justitie een omvangrijke controle gehouden in Almere-Buiten.

Doel: opsporen van gesignaleerde personen met openstaande boetes en/of vonnissen bij zowel de politie als de fiscus. Daarnaast stond de actie in het teken van verkeershandhaving. Zo werd gecontroleerd of voertuigen aan de technische eisen van de RDW voldoen. Bestuurders werden bij binnenkomst
op het controleplein bij DoeMere ook direct ook alcohol getest. Tevens werden voertuigen die in de politiesystemen voorkwamen als verdacht van de weg gehaald en gecontroleerd op bijvoorbeeld inbrekersgereedschap of drugs.

Op verschillende locaties rondom Almere-Buiten werden door middel van nummerplaatherkenning (ANPR) langsrijdende auto's gescand. Zodra er een `hit'op de nummerplaat binnenkwam werd het betreffende voertuig onder motorbegeleiding naar de centrale controleplaats aan de Los Angelesstraat
gebracht. Aldaar werd een algehele controle uitgevoerd op rijbewijs, alcohol achter het stuur naar de technische staat van de auto. In een aantal gevallen werd de auto doorzocht op aanwezigheid van drugs.

Tussen 15.00 en 22.00 uur zijn ruim 11.000 passerende auto's gescand op kenteken.

In totaal zijn 154 voertuigen aan een uitgebreide controle onderworpen.

De Belastingdienst heeft 54 voertuigen inbeslag genomen. Er is voor 15.000 euro aan openstaande belastingschulden betaald.

Er zijn verschillende personen aangehouden voor ondermeer: rijden zonder rijbewijs, openstaande boetes, afstaan van DNA, overtreding van de Opiumwet, belediging van de agenten. Daarnaast zijn er steekwapens en drugs aangetroffen en inbeslaggenomen.

Tientallen verdachte voertuigen zijn onderzocht op wapens, drugs en inbrekerswerktuig.

Bij binnenkomst werd uitgebreid uitgelegd dat deze controle in het teken stond van het bevorderen van de verkeersveiligheid en het tegengaan van criminaliteit. De meeste bestuurders die werden gecontroleerd reageerden begripvol op deze actie en stonden erachter.