Verbreding A1 Bunschoten-Hoevelaken van start


File

Deze week is Rijkswaterstaat gestart met de verbreding van de A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken. Op dit gedeelte komen drie rijstroken in plaats van twee. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2015 gereed.

Deze verbreding is het eerste project in een reeks projecten de komende jaren op de A1 en A27. Tot 2026 staan er meerdere aanpassingen gepland van de A27 en A1 in de regio. Bekijk deze werkzaamheden van Rijkswaterstaat.

Minister Schultz van Haegen: `Met de verbreding van de A1 Bunschoten - Hoevelaken zorgen we voor een vlottere doorstroming van het verkeer in de regio Utrecht. Een goede bereikbaarheid van deze regio is van groot belang voor de economie.'

Op- en afrit Bunschoten afgesloten
De rotonde in de Bunschoterstraat wordt omgebouwd tot kruispunt, om de capaciteit in de toekomst aan te kunnen. Daarom is de komende periode de op- en afrit Bunschoten-Spakenburg (in de N199) op enkele momenten gesloten:16 en 17 maart tussen 20.00 uur en 05.00 uur en op 20 maart tussen 20.00
en 8.00 uur. Het gaat hier om de oprit Bunschoten richting Apeldoorn/Zwolle en afrit Bunschoten vanuit de richting Amsterdam.