Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen


(06-03-2015) Logo Met elkaar voor mekaar

Wie wil er nu niet zo lang mogelijk plezierig en veilig thuis blijven wonen? In uw eigen comfortabele woning? Dat is de droom van steeds meer mensen. Daar kunt u zich nu al op voorbereiden. U kunt nu al zaken aanpassen die voor extra comfort en veiligheid zorgen in de toekomst.

Project "Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen"

Speciaal voor de 50-plussers in onze gemeente zijn wij samen met Stichting Voormekaar, Standvast Wonen, Woonstichting De Kernen en de KBO's (Katholieke Bonden voor Ouderen) het project gestart "Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen". Wij informeren en adviseren u over de mogelijkheden.
Zo organiseren wij een informatiemarkt, kunt u gratis en vrijblijvend een persoonlijk woningadvies krijgen en hebben wij een brochure met tips voor u samengesteld.

Wat kunt u nu al doen?

Gaat u verbouwen of zaken aanpassen in of rondom uw woning? Houd dan al vast rekening met de toekomst! Zoals:
- Zorg voor goede verlichting in en rondom het huis. Dat vergroot uw gevoel van veiligheid.
- Kies voor een verhoogd toilet en plaats wandbeugels.
- Richt de tuin zo in dat deze weinig onderhoud vergt. Vermijd obstakels en hoogteverschillen.
- Plaats een spion in de deur, zodat u ziet wie er voor de deur staat.
- Kies voor tegels in de badkamer die stroef zijn, waardoor u niet uitglijdt.
Wilt u meer handige tips? Wij hebben een brochure met handige tips voor u samengesteld. Deze is verkrijgbaar tijdens de informatiemarkt of bij de gemeente (vanaf 21 maart).

Informatiemarkt `Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen'

Wilt u weten wat mogelijk is? Bezoek dan de informatiemarkt `Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen'. Daar presenteren ondernemers en instanties uit de regio hun producten, voorzieningen en diensten. Zo krijgt u een goed beeld van wat er mogelijk is. Ook geven zij adviezen en tips.
Daarnaast ontvangt u daar de brochure "Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen, handige tips".

Deze informatiemarkt vindt plaats op zaterdag 21 maart van 10.00 tot 16.00 in Cultureel Centrum D'n Bogerd, Van Heemstraweg 53, Druten.

Persoonlijk advies

Wilt u een persoonlijk advies over mogelijke aanpassingen in uw woning? Neem dan contact op met Stichting Voormekaar (0487-200010). U maakt dan geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak met een vrijwillige woningadviseur. U kunt voor advies ook terecht bij de ondernemers en instanties die
op de informatiemarkt staan.