Van Alphen & Roest MVO-prijs Drimmelen 2015


Van Alphen & Roest MVO-prijs Drimmelen 2015

Het installatiebedrijf Van Alphen & Roest uit Hooge Zwaluwe is uitgeroepen tot winnaar van de MVO-prijs Drimmelen 2015.

Wethouder Hans Kuijpers en Herre Wynia, directeur Rabobank Amerstreek, reikten op 5 maart 2015 de prijs uit aan Heidi en Willem-Jan, van Van Alphen & Roest. Zij deden dit tijdens het Ondernemersgala in Terheijden. De andere finalisten waren Recreatieboerderij Johan en Caroline en Uitvaartzorg
Drimmelen. De jury prees Van Alphen & Roest vooral vanwege de grote kennis van duurzame energie die vertaald wordt in maatwerk voor klanten.

Stichting Switch en de gemeente Drimmelen organiseerden dit jaar de eerste editie van de gemeentelijke prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een vakjury selecteerde uit 16 aanmeldingen de zes meest aansprekende bedrijven. Daarbij keek zij vooral naar innovatiekracht, impact
en uitstraling. De bedrijven Van Alphen & Roest, Recreatieboerderij Johan en Caroline en Uitvaartzorg Drimmelen behaalden de meeste stemmen van het publiek en gingen door naar de finale.

De jury, bestaande uit Herre Wynia directeur Rabobank Amerstreek, Ton Deurloo algemeen directeur Ontwikkeling Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV en Jacco Rentrop Programmamanager RO, Milieu en Duurzaamheid Havenschap Moerdijk, inspecteerde de drie bedrijven.

De jury sprak haar grote bewondering uit voor de lef en durf van alle drie de finalisten: "Ondernemen met oog voor mens en milieu is een hele uitdaging." Doorslaggevend voor de jury was de impact op de lokale samenleving. De jury beloonde Van Alphen & Roest met de MVO-prijs vanwege de grote
kennis van duurzame energie die vertaald wordt in maatwerk voor klanten.
Het bedrijf, gespecialiseerd in duurzame installatietechnieken, is een modelbedrijf voor MVO. Dat komt vanwege het onderscheidend vermogen in het delen van kennis en het vooruitkijken naar nieuwe, innovatieve technieken in de sector. Daarnaast is het bedrijf ook een sociale werkgever die
ruimschoots investeert in opleidingen voor haar personeel. Ze is servicegericht en timmert hard aan de weg om een mooi netwerk op te bouwen. Al met al een terechte winnaar voor de MVO-prijs, die de drie P's van People, Planet en Profit zichtbaar heeft toegepast.

De winnaar van de MVO-prijs Drimmelen 2015 ontvangt de MVO Award, krijgt regionale publiciteit en mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Drimmelen noemen.

De MVO-prijs Drimmelen is een initiatief van de gemeente Drimmelen en Stichting Switch. Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de gemeente Drimmelen.