Nog veel geld in provinciepot voor saneren asbestdaken buitengebied;..


Nog veel geld in pot Provincie subsideert sanering asbestdaken

Sinds juli 2014 is de stimuleringsregeling "Asbest eraf, zonnepanelen erop" ook open gesteld voor particulieren in het buitengebied, die minimaal 250 m2 asbestgolfplatendak willen laten saneren en zonnepanelen willen plaatsen. Nevenvoorwaarde is dat de locatie in 1993 nog een `agrarische
bestemming' had in het bestemmingsplan buitengebied. Voor deze particulieren kan het heel interessant zijn om deel te nemen aan de regeling:
- Tot 1 juli 2015 kan men nog profiteren van het verlaagde BTW-tarief van 6% op het arbeidsloon van de asbestsanering- montage nieuwe dakplaten- installatie zonnepanelen. Een subsidie van 15% op het totale arbeidsloon.
- Subsidie van EUR 4.50 /m2 asbestplaat ; ongeveer 40% van de kosten
- Plaatsing van minimaal 20 zonnepanelen van 250Wp. Heel gunstige terugverdientijden en direct besparen op de energiekosten. Veel hoger rendement op het geinvesteerd bedrag dan welke bankrente dan ook.
- Als particulier kan men nu ook nog de 21% BTW op de prijs van de zonnepanelen terugontvangen = ook een subsidie van 21%.
- Slim combineren van de betrokken bedrijven leidt veelal tot een scherpere prijs.
- Voor alleen de subsidie moet het totale traject op 31 oktober 2015 zijn afgerond; aanvragen kan tot 1 september.
- Het saneren van de asbestdaken wordt een plicht van de eigenaar ; onzeker is in hoeverre dit na 2015 financieel ondersteund gaat worden en in welke mate de saneringskosten zullen gaan stijgen onder druk van een grotere vraag en strengere eisen.

Heeft u een asbestdak in het buitengebied, dan kan deze regeling interessant voor u zijn, zeker in combinatie met de BTW-voordelen die nu nog behaald kunnen worden. Orienteer u dus tijdig! Wilt u een richtinggevend advies over uw persoonlijke mogelijkheden, kosten, opvragen offertes, melding
bij de gemeente, aanvraag subsidie etc., dan kunt u contact opnemen met LNAGRO de Ondernemerij uit Ulft (voor een adviesgesprek worden wel kosten `a EUR 48,- in rekening gebracht). Om optimaal van alle mogelijkheden gebruik te kunnen maken, moet het gehele traject afgerond zijn voor 1 juli
a.s. en niet voor 31 oktober!

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op: http://asbestvanhetdak.nl/ of kijk op: www.lnagro.nl

* 6 maart 2015