Ministerraad van 6 maart 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 06/03/2015

De ministerraad vergaderde op vrijdag 6 maart 2015 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:


* Statistische behandeling van de DBFM-contracten voor de nieuwe gevangenissen

De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van minister belast met de Regie der Gebouwen Jan Jambon om de contractclausules van de DBFM-contracten (Design, Build, Finance, Maintain) voor de herfinanciering van de nieuwe gevangenissen van Marche, Leuze-en-Hainaut, Beveren, Dendermonde
en Haren aan te passen.

* Leidende principes voor de bestuursovereenkomsten van de federale overheidsdiensten

De ministerraad gaat akkoord met de leidende principes voor de eerste generatie bestuursovereenkomsten voor de federale overheidsdiensten en de programmatorische overheidsdiensten.

* Seveso-samenwerkingsakkoord

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon, een ontwerp van samenwerkingsakkoord goed tussen de federale staat en de drie gewesten betreffende de beheersing van de gevaren van zware ongevallen waarbij
gevaarlijke stoffen zijn betrokken.

* Uitvoering van het ontwerp van sociaal akkoord: maaltijdcheques en resultaatsgebonden voordelen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters en minister van Sociale Zaken Maggie De Block twee ontwerpen van koninklijk besluit goed die het recente ontwerp van sociaal akkoord uitvoeren voor de periode 2015-2016 op het vlak van maaltijdcheques en
resultaatsgebonden voordelen.

* Nieuwe accrediteringsvoorwaarden voor tandartsen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed dat voorziet in de afstemming van de reglementering accreditering tandartsen op de algemene voorwaarden inzake de uitoefening van de tandheelkunde in Belgie.

* Bepalingen betreffende de pensioenen van de overheidssector

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine een voorontwerp van wet goed tot wijziging van diverse bepalingen betreffende de pensioenen van de overheidssector.

* Bijdrage financiele sector

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan van Overtveldt een voorontwerp van wet goed met betrekking tot de bijdragen van financiele instellingen.

* Beheer van het commercieel evenwicht van het aardgasnet

Op voorstel van minister van Energie Marie-Christine Marghem keurt de ministerraad een voorontwerp van wet goed rond het beheer van het commercieel evenwicht van verschillende balanceringszones, in het kader van het vervoer van gasachtige producten en andere door middel van leidingen.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden