Politiebureau ontruimd vanwege verdacht pakketje | politie.nl


Laatste update:
06-03-2015 | 16:08

Breda - Vrijdagmorgen is in het politiebureau aan de Chasseveld een verdacht pakketje gevonden. Het politiebureau en enkele omliggende straten en gebouwen zijn ontruimd.

Rond 10.00 uur werd door een schoonmaakster op de toilet een pakketje gevonden. Omdat zij het pakketje niet vertrouwde, werden agenten ingeschakeld. Omdat ook zij het pakketje en de vindplaats verdacht vonden, werd besloten het pand te ontruimen.

Ontruiming

Op aangeven van de politie is ook een naastgelegen sportschool ontruimd. Ook personeel van een nabijgelegen bank besloten om het gebouw te verlaten. De straten rond het gebouw, onder andere het Chasseveld en Naussausingel, werden afgezet. Het verkeer werd omgeleid.

Explosievenhond

Een speciale explosievenhond ging rond halftwaalf samen met bomverkenners het politiebureau in. Na een halfuur bleek dat er geen gevaar was. Het pakketje bleek een apparaat te zijn om wild op te sporen. De afzettingen in de omgeving werden verwijderd.

Politieonderzoek

Het pakketje is vermoedelijk door een voorbijganger in het politiebureau achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het voorwerp.