A16 dicht door vierde ongeluk bij Klaverpolder


6 maart 2015, 21:15

Sinds het einde van de middag zijn er op de snelwegen rondom knooppunt Klaverpolder al vier ongelukken gebeurd. Het ging mis op de A16 en op de A17. Momenteel is door een ongeluk waarbij brand is ontstaan de A16 richting Breda zelfs helemaal dicht vlakbij knooppunt Klaverpolder.

Er zijn daar vier auto's op elkaar gebotst en daarna heeft een auto vlam gevat. De brandweer is bezig met het blussen. Of er gewonden zijn is onbekend. Automobilisten die het knooppunt al gepasseerd zijn en het keuzemoment om de A17 op te gaan hebben gemist, staan op dit moment ingesloten
achter het ongeluk. Zij moeten wachten tot de weg weer open gaat.

Het ongeluk gebeurde terwijl er een spoedreparatie aan de vangrail plaatsvond. Deze reparatie werd uitgevoerd na een ongeluk dat om 19:15 uur gebeurde. Hierbij raakten twee auto's en de vangrail zwaar beschadigd.

Nog twee keer mis

Aan het einde van de middag was er ook al een aanrijding met meerdere autos op de Moerdijkbrug. Het ongeluk gebeurde in de richting van Rotterdam. Door het ongeluk ontstond al snel een file van 5 kilometer, waardoor ook het verkeer op de A17 vanuit Roosendaal stil kwam te staan. In deze file
op de A17 het voor de aansluiting met de A16 opnieuw mis. Door een ongeluk moest de weg korte tijd helemaal afgesloten worden. Dit leidde tot een lange file.

Foto: (c) VID