Legendarische punkband The Ex naar Asteriks

Geachte redactie,

Vrijdag 6 maart komt The Ex naar Podium Asteriks, uitgedost met ruim 35 jaar ervaring, rauwe zang en onstuimige gitaren. Support komt van Wolvon (Groningen) en Nancy Acid (Amsterdam). Tickets zijn verkrijgbaar bij King Kong Records en via de site van Asteriks.

The Ex. Vier muzikanten, los van ieder genre, met een onverzadigbare honger naar nieuwe experimenten. Destijds ontstaan vanuit een kraakbeweging. Honderden optredens en 25 albums verder zijn de mannen nog steeds aan het zoeken en ontdekken. Punk, noise, maar ook jazz en Afrikaanse invloeden zorgen voor een onmiskenbaar eigen geluid. Hoogtepunten waren er met Sonic Youth, maar ook de samenwerking met een Iraaks/Koerdische band en natuurlijk met saxofonist Getatchew Mekuria.

Supportact Wolvon kreeg eerder dit jaar veel nieuwe fans, na een indrukwekkende show tijdens Noorderslag. Het is moeilijk om een label aan deze band te hangen, maar het geluid is herkenbaar door overstuurde gitaren en vooral omdat het heel erg hard en dwars is. De jongens van post-punk duo Nancy Acid warmen de avond op met hun garage surf, gemixt met lo-fi punk. Korte, maar heftige nummers. Reden genoeg om op tijd te komen.

Een dag later presenteert Leeuwarder country noir band DIFF haar gloednieuwe EP. De show op zaterdag 7 maart, met Jack Bottleneck als support, is helemaal uitverkocht. Voor de overige shows in maart zijn nog wel kaarten verkrijgbaar: King Champion Sounds (post-punk, 13/3), Raketkanon (psychedelische sludge, 20/3) en de albumpresentatie van Broken Brass Ensemble (New Orleans Brass, 27/3) in Asteriks. Meer info en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nlÂ

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.