Innovatieve videotoepassingen met NIKKOR-objectieven, gedemonstreerd in twee nieuwe films

6/3/2015 - Amsterdam

Innovatieve videotoepassingen met NIKKOR-objectieven, gedemonstreerd in twee nieuwe films

Amsterdam, 6 maart 2015 - Nikon presenteert vandaag de NIKKOR Motion Gallery-serie, met twee korte films gemaakt door professionele filmstudio's, en het eerste interview in een reeks met interviews met NIKKOR-objectiefontwerpers. De clips laten zie hoe artiesten met NIKKOR-technologie grenzen kunnen verleggen met film. Deze films zijn een prachtige aanvulling op de indrukwekkende hoeveelheid content op de NIKKOR-website. Deze website is speciaal gemaakt om de 80e verjaardag van het merk NIKKOR te vieren.

In de NIKKOR Motion Gallery komen speelfilms, toonaangevende artiesten uit verschillende genres en filmstijlen samen om de mogelijkheden van videoregistratie nog verder te verkennen. De unieke effecten in deze twee films konden alleen worden gerealiseerd dankzij de ongeevenaarde combinatie van NIKKOR-objectieven en Nikon-camera's.

Om de totstandkoming van deze effecten duidelijk te maken, heeft het eerste interview in een reeks interviews met NIKKOR-objectiefontwerpers de titel:"Aflevering 1: Wat denken ontwerpers en hoe maken ze objectieven?" In het interview bespreken Takayuki Sensui en Toshinori hun passie voor fotografie en het ontwerpen van objectieven. Verder geven ze aan wat hun favoriete objectieven zijn en behandelen ze een aantal uitdagingen waarmee ze te maken krijgen tijdens het ontwerpproces.

Deze nieuwste content maakt deel uit van de feestelijke campagne waarmee NIKKOR wil laten zien hoe er historie kan worden geschreven als kunst technologie ontmoet. Ga voor meer informatie naar http://www.nikkor.com/history/.

Opmerkingen voor redacteuren

De eerste twee uitgebrachte video's zijn "HOPE" (HOOP) door videoproducent augment5 Inc, dat het inspirerende dagelijkse leven van mensen over de hele wereld belicht, en "TOKYO DENSE FOG" (Dichte mist in Tokio) door de visuele ontwerpstudio WOW, waarin de vele facetten van de stad Tokio opdoemen vanuit een dichte mist.

"HOPE" (HOOP) - video door augment5 Inc

"HOPE" volgt de levens van mensen over de hele wereld en illustreert de schoonheid en kracht die alle mensen delen. Zo maken we kennis met een ambachtsman die op zijn gemak zijn werk doet in de drukte van Hongkong, een vrouw die werkt op een theeplantage in Sri Lanka, een visser die is geboren en getogen in een Noors havenstadje en een jonge danser die ervan droomt succesvol te worden in New York. Het kostte het team bijna drie weken om het gewone dagelijkse leven van deze personen vast te leggen en in die periode zijn ze doordrongen geraakt van de waarde en het belang van eenvoudig leven.

Over augment5 Inc.: augment5 Inc. houdt zich vooral bezig met videoproductie en zakelijk advies. Ze zijn altijd op zoek naar expressieve thema's en ontwikkelen content als een manier om universele waarden in een moderne wereld inzichtelijk te maken. Ook houden ze zich bezig met de productie van films en commerciele films voor buitenlandse markten.

"TOKYO DENSE FOG" (Dichte mist in Tokio) - Video door visuele ontwerpstudio, WOW

"TOKYO DENSE FOG" geeft een prachtig beeld van Tokio met dichte mist en diffuus licht. De vele gezichten van Tokio worden in een dag vastgelegd. Het eindresultaat is een poetisch en dromerig landschap dat opgaat in een compleet witte wereld vergezeld door licht verspreid door ontelbare zwevende waterdruppels.

Over WOW: WOW is een visuele ontwerpstudio met kantoren in Tokio, Sendai en Londen. Ze houden zich bezig met een grote verscheidenheid aan ontwerpopdrachten en laten zich niet beperken door bestaande media of categorieen. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor beeldregistratie om de sociale functie van visueel ontwerp te demonstreren en de unieke kenmerken en visies van individuele ontwerpers volledig tot recht te laten komen.

De reeks interviews met ontwerpers is bedoeld om inzicht geven in de geschiedenis en traditie van NIKKOR-objectieven. Daarnaast belichten de interviews de bevlogenheid en expertise van de ontwerpers, die zich constant laten leiden door de uitmuntende kwaliteit van innovatie van de NIKKOR-objectieven. Dit is het eerste interview in een reeks van vier interviews die worden gepubliceerd op de website.