Voorbereidend werk rond Breukelerbrug van start

06-03-2015 | Rijkswaterstaat Midden-Nederland | persbericht

In maart starten Rijkswaterstaat en gemeente Stichtse Vecht met voorbereidende werkzaamheden rond de Breukelerbrug. Enkele bomen worden verwijderd en het fietspad aangepast. Vanaf april vernieuwt de gemeente de wegen en het fiets- en voetpad die aansluiten op de brug. Door deze aanpassingen nu al te doen, is de verwachte verkeersoverlast tijdens de uitvoering in de zomer minder groot.

Als eerste verwijdert gemeente Stichtse Vecht in maart het groen tussen de weg en het industrieterrein De Poel. Dit is nodig om ruimte te maken voor een breder fietspad aan de noordkant van de brug. Na de werkzaamheden komt hier nieuwe beplanting voor terug. In april verbreedt gemeente Stichtse Vecht het talud. Van 13 tot en met 18 april is daarom het afvalscheidingstation Breukelen aan de Oostkanaaldijk gesloten. Bewoners kunnen gebruik maken van de afvalscheidingstations Maarssen en Loenen aan de Vecht.

Fietspad in twee richtingen

In mei en juni werkt gemeente Stichtse Vecht verder aan het fietspad. Aan de noordkant komt een nieuw fietspad voor twee richtingen. Het fietspad aan de zuidzijde wordt omgevormd tot voetpad. Hoe het nieuwe fietspad aansluit op de Engel de Ruijterstraat is nog niet duidelijk. De oplossing wordt momenteel op verzoek van inwoners opnieuw bekeken door de gemeente.

Hinder

Verkeer kan tijdens het voorbereidend werk gewoon gebruik maken van de brug. Wel geldt voor autoverkeer een maximale snelheid van 30 km/uur. Vanaf mei is telkens aan een kant van de brug een fietspad afgesloten. Fietsers en voetgangers worden wisselend aan de noord- of zuidzijde over de brug geleid. Tijdens de herinrichting van de Engel de Ruijterstraat is het gedeelte tussen Poeldijk en de Brugoprit afgesloten. Overdag krijgen omwonenden te maken met enige geluidshinder.

Tegelijk aan de slag

Rijkswaterstaat en gemeente Stichtse Vecht maken samen de entree van Breukelen veiliger door de brug en weg een andere indeling te geven. Door de werkzaamheden in dezelfde periode uit te voeren, duurt de totale hinder voor de omgeving zo kort mogelijk. Toch is flinke hinder voor inwoners en bezoekers van Breukelen niet te voorkomen. Van 27 juli tot en met 24 augustus 2015 is de weg volledig afgesloten voor autoverkeer en openbaar vervoer. Fietsers en voetgangers kunnen, afgezien van het weekend waarin Rijkswaterstaat de Breukelerbrug wisselt, wel over de brug. Rijkswaterstaat vervangt de brug in het weekend van 15-17 augustus.

Bekijk ook de projectpagina's Breukelerbrug en KARGO.