Jebroer in actie voor schuldpreventie bij jongeren

Utrecht, 6 maart 2015

Samenwerking Stichting Weet Wat Je Besteedt en muzikant Jebroer

Jebroer in actie voor schuldpreventie bij jongeren

De succesvolle muzikant/songwriter Jebroer en Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) werken samen voor het Project Budget Challenge. Het initiatief om met mbo-studenten in gesprek te gaan over schulden en vooral hoe deze voorkomen kunnen worden, is afkomstig van WWJB. Jebroer heeft in samenwerking met producer Boaz van de Beatz een nummer tot stand gebracht speciaal voor deze workshop inclusief bijbehorende videoclip. Het nummer wordt op dinsdag 10 maart tijdens de workshop op het MBO Utrecht geintroduceerd door Jebroer zelf.

De workshop start met een film met daarin portretten van jongeren met diverse soorten schulden, waarover in de klas wordt nagepraat. Vervolgens categoriseren studenten uitgaven en inkomsten in een kasboek. Ook doen ze een test waarbij ze hun koopgedrag in beeld krijgen en ze formuleren eigen vuistregels om zo nodig hun koopgedrag bij te stellen. De workshop wordt in de 'Week van het Geld' gegeven aan meer dan 1400 studenten, in samenwerking met NVVK en KBvG. Het project is mede mogelijk dankzij een subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Jebroer schreef een track speciaal voor de workshop, om jongeren te helpen onthouden dat je niet al je geld hoeft uit te geven om te weten wat je waard bent. Hij is enthousiast over de samenwerking: "Ik heb het zelf vroeger ook niet heel makkelijk gehad en had schulden. Ik wil de jongeren meegeven dat je je eigen pad moet volgen en zelf aan het werk moet om wat van je leven te maken. Als ik het kan, kunnen zij het ook!"

Op dinsdag 10 maart a.s. is de primeur van deze nieuwe track van Jebroer. Die dag woont deze muzikant/songwriter de lancering bij van de Budget Challenge Workshop over schulden, samen met mbo-studenten van MBO Utrecht. Tijdens deze les lanceert hij ook de videoclip die hij bij zijn track heeft gemaakt.