Uitreiking Global Top Employers Certificeringen

Vijf excellence internationale werkgevers ontvangen certificering

Amsterdam, 6 maart 2015 - Het Top Employers Instituut heeft voor het eerst sinds zijn bestaan Global Top Employers certificeringen uitgereikt. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een organisatie gecertificeerd zijn in minstens 25 landen, verdeeld over 3 continenten of gecertificeerd zijn in minstens 20 landen verspreid over 4 continenten. Valeo, Technip, Dimension Data, JT International en DHL Express zijn de eerste bedrijven die gecertificeerd zijn als Top Employer Global 2015.

Tijdens het Global Certification Diner zijn de eerste bedrijven aangekondigd die de Top Employer Global 2015 certificering hebben ontvangen. De organisaties komen uit verschillende werelddelen en zijn gecertificeerd omdat zij optimale omstandigheden bieden voor hun medewerkers. Zowel zijzelf als de organisatie kunnen hierdoor optimaal functioneren. De vijf gecertificeerde organisaties komen naar voren uit het jaarlijkse onderzoek van het Top Employers Instituut. Voor het onderzoek wordt het HR-beleid van meer dan 900 bedrijven onder de loep genomen.

Trots

De nieuwe Global Top Employers zijn trots op hun certificering. Simon Harris, HR Director bij Valeo: "Wij hadden onszelf ten doel gesteld om een van de eerste Global Top Employers te worden en dat hebben we gehaald! Het geeft de HR-teams en onze medewerkers over de hele wereld een groot gevoel van erkenning. Het draagt in grote mate bij aan imago als werkgever. Het certificeringsproces helpt ons om te onszelf te verbeteren." Marilyn Rose Chaplin, Group Executive Human Resources bij Dimension Data: "Ik ben trots op onze directie en de HR-verantwoordelijken die zo nauw hebben samengewerkt om deze erkenning als Top Employer Global te krijgen. Voor onze internationale klanten is het een bewijs dat zij werken met een leverancier die de hoogste standaard en passie heeft voor het werven en behouden van talent." Mark Philips, Human Resources Vice President Central Europe bij JTI: "Wat ik het meest waardeer aan het Global Certification-programma is dat het zich meer richt op de overeenkomsten dan op de verschillen tussen nationaliteiten en culturen." John Pearson, CEO Europe DHL Express: "We zijn er trots op dat wij een van 's werelds meest internationale bedrijven zijn. Het is niet meer dan logisch dat we zijn gekozen als Global Top Employer!"

Centralisatie

Uit het onderzoek blijkt verder dat internationale bedrijven hun activiteiten op het gebied van HR steeds meer gaan centraliseren. "Het internationaal afstemmen van HR-strategieen, arbeidsvoorwaarden en regels op het gebied van leiderschap zijn essentiele zaken om de activiteiten op HR-gebied te centraliseren", zegt David Plink, CEO bij Top Employers Instituut. Het Top Employers certificaat erkent bedrijven die optimale omstandigheden bieden voor hun werknemers.

Het onderzoek

Het onderzoek wordt onder andere uitgevoerd op het gebied van Leadership Development, Performance Management, Career & Succession Management en Workforce Planning. Hans Rothweiler, lid van de Raad van Commissarissen met de portefeuille Certificering, Onderzoek en Innovatie: "Over het algemeen zien wij positieve ontwikkelingen op het gebied van prestatiegericht belonen. Goed presterende werknemers ontvangen een hogere beloning dan hun collega's. Ook trainingen en persoonlijke ontwikkeling hebben de meeste organisaties goed gefaciliteerd voor hun medewerkers. Bedrijven kunnen nog winst behalen door coaching continu aan te bieden."

Over Top Employers

Het Top Employers Institute certificeert de uitstekende condities die organisaties creeren voor hun medewerkers. Optimale condities zorgen ervoor dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, op professioneel en persoonlijk vlak. Juist deze ontwikkeling stelt deze organisaties in staat om continue te blijven groeien. Het Top Employers Institute, met het hoofdkantoor in Nederland, erkent sinds 1991 organisaties met uitstekende condities voor hun medewerkers. Het Top Employers Institute certificeert jaarlijks wereldwijd meer dan 900 organisaties.