Performance Festival Den Haag tijdens Hoogtij


Quartair wordt gevuld met performances

DEN HAAG, 20150217 -- In het weekend van 6 t/m 8 maart zal PS, het Performance festival Den Haag, Quartair vullen met performances. Met als gast Willem Wilhelmus uit Finland die een performance, lezing en workshop zal verzorgen. 9 kunstenaars zullen aan Hoogtij deelnemen met aaneensluitende performances op vrijdagavond.

P.S.performance site,is een event over performance kunst. Vaak is deze vorm van  kunst een onderdeel van een opening van een expositie, maar dit weekend wil P.S. alle aandacht geven aan alleen deze discipline. Zo heeft zij 12 kunstenaars uitgenodigd dit weekend naar Den Haag te komen om een performance te doen. Deze kunstenaars zullen tijdens dit weekend verschillende vormen van performance art laten zien.

Op vrijdagavond, tijdens Hoogtij, zal dit vooral in de vorm van ” long durations” zijn. De hele avond zullen aaneensluitend performances te zien zijn door kunstenaars uit en buiten Den Haag. Deelnemende kunstenaars zijn; door Ronald Bal, Liesje van de Berk, Sebastiaan Dijk, Katinka van Gorkum, Kirsten Heshusius, Jolanda Jansen, Lisetteh, Topp & Dubio en Willem Wilhelmus. Zaterdagmiddag zal er een lezing plaatsvinden door Willem Wilhelmus, waarna je een bakje soep kan bestellen om op te laden voor het avondprogramma, want in de avond is het technisch/geluidsperformance avond met Alberto Novello, Xavier van Wersch en Wen Chin Fu.

Zondagmiddag is er dan als afsluiting van het weekend nog een performance workshop, ook door onze Finse performancekunstenaar. Wil je graag met de workshop performance meedoen? Vul het contactformulier op de site in, dan nemen we contact met je op.performancesite,wordpress.com

Willem Wilhelmusis een kunstenaar met een brede en internationale ervaring in performance kunst. Hij is curator van verschillende performance festivals in Finland en geeft workshops en lezingen over performance art in Finland, Spanje, Estland en Zweden. Speciaal voor dit festival komt hij over uit Finland, net als Alberto Novello die vanuit Italie komt invliegen om op zaterdagavond een performance te doen. Maar ook de locale kunstenaars zijn goed vertegenwoordigd.

HOOGTIJis de culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen en vindt vier keer per jaar op de vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad. De locaties zijn van 19.00 – 23.00 uur te bezoeken. De toegang is overal gratis!! 6 maart is de 40e rondgang! En Quartair is van de partij met een spetterende avond door P.S.

Het programma
vrijdagavond 6 maart; 19.00-­23.00 uur doorlopende performances
zaterdagmiddag 7 maart; 16.00­-23.00 uur  lezing en performances
zondagmiddag 8 maart; 13.00­-17.00 uur (besloten) workshop

Waar?
Quartair kan u vinden op de Toussaintkade 55 Den Haag





P.S.