Zelfstandige apotheken op weg naar de toekomst met Alphega Pharmacy


‘Blijf zelfstandig, geef zelf vorm aan de toekomst', Alphega Pharmacy Europese Conventie, 5-6 maart 2015

s-Hertogenbosch, 20150306 -- Alphega Pharmacy rondde vandaag haar zevende Europese Conventie in het Grimaldi Forum in Monaco af; een evenement dat bijgewoond werd door meer dan 1000 afgevaardigden uit acht landen. Het thema ‘Blijf zelfstandig, geef zelf vorm aan de toekomst' werd uitgedragen in een reeks lezingen en workshops, die benadrukten hoe zelfstandige apothekers de weg naar de toekomst zelf kunnen leiden met de apotheek in het hart van de zorg.

De Alphega Pharmacy European Convention is het eerste internationale evenement van het netwerk van zelfstandige apotheken sinds de oprichting van Walgreens Boots Alliance in december 2014.

In de afsluitende toespraak van het evenement bevestigde Ornella Barra, Executive Vice President, President and Chief Executive of Global Wholesale & International Retail of Walgreens Boots Alliance de toewijding van de nieuwe organisatie aan zelfstandige apotheken:

“Onze commitment aan het beroep van apotheker en zelfstandige apotheken is nog nooit zo sterk geweest. Als eerste wereldwijde, farmacie geleide zorg- en welzijnsonderneming bieden onze gecombineerde kracht, schaal en expertise extra voordelen aan zelfstandige apotheken en garanderen dat Alphega Pharmacy zich blijft ontwikkelen. Apotheken zijn topprioriteit voor Walgreens Boots Alliance en ik zie ons graag samen nieuwe en spannende kansen aanpakken.”

Sinds de oprichting in 2001 is Alphega Pharmacy uitgegroeid en ondersteunt tegenwoordig 6000 zelfstandige apotheken in acht landen: Tsjechië, Frankrijk, Italië, Spanje, Rusland, Nederland, Duitsland en het VK. Tijdens de Conventie werden recente prestaties in de verschillende landen gevierd en werd gekeken naar de mogelijke uitbreiding van het merk in andere markten.

Een aantal hoogtepunten:
  • Duitsland: de rebranding van Vivesco naar Alphega, deze begon in juli 2014
  • Nederland: de afronding van de rebranding van Alphega apotheken
  • Frankrijk: de lancering van nieuwe diensten, zoals screening op keelpijn
  • VK: meer dan de helft van de leden heeft hun eigenlokale apotheekpagina op de consumentenwebsite
  • Spanje: de lancering van een ondersteunende gids voor de verzorgers van afhankelijke patiënten
  • Turkije: een proefproject in Istanbul met diensten van Alphega Pharmacy ,die aangepast zijn aan de lokale markt





Alliance Healthcare Nederland