Museumnacht010 in het Nederlands Fotomuseum

Museumnacht010 in het Nederlands Fotomuseum

MUSEUMNACHT010: 7.MRT.2015_20.00 - 00.00 UUR

Op 7 maart opent het Nederlands Fotomuseum haar deuren tijdens Museumnacht010. Van 20.00 tot middernacht kunnen Museumnachtbezoekers onder andere de tentoonstelling Rotterdam in the Picture | 175 jaar fotografie in Rotterdam bezoeken en genieten van een drankje bij de Gin Tonic Bar. Rondom het museum op de Wilhelminapier en Katendrecht zijn 25 video- en fotoinstallaties van het OUT-THERE-project te zien. Passe-partouts voor de Museumnacht010 zijn online te koop via www.museumnacht010.nl

Programma Museumnacht010

Het Nederlands Fotomuseum biedt de museumnachtbezoekers een compleet programma aan. Breng een bezoek aan Rotterdam in the Picture | 175 jaar fotografie in Rotterdam. Niet eerder is er een tentoonstelling gemaakt die zo'n breed beeld geeft van zowel de stad als de fotografie die er is gemaakt sinds het medium bestaat. Net als vorig jaar is er weer de Gin Tonic Bar en draait het Rotterdamse DJ-duo Hollywood & Vine een mix van house en disco. De SKVR Fotografie en Media, onze buren, zetten een pop-upstudio op in de hal van het museum. De kans om je te laten fotograferen door een professionele fotograaf.

Laatste kans: Out There #2

Bovendien is Museumnacht010 de laatste kans om de 25 video- en fotoinstallaties van het OUT-THERE project te zien, die verspreid staan op de Wilhelminapier en Katendrecht. De installaties zijn van zowel internationaal gerenommeerde kunstenaars als opkomend talent. Om 20:00 start bij de ingang van het museum een rondleiding langs deze foto- en videoinstallaties. De rondleiding duurt ongeveer een uur en kost € 7,50 per persoon.

In een MINI naar het Nederlands Fotomuseum

Tijdens de Museumnacht biedt het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met MINI Nederland een inspirerende rit naar de meest fotogenieke plek aan de Maas. Vanaf 20.00 kunnen Museumnachtbezoekers gratis gebruik maken van deze exclusieve Nederlands Fotomuseum shuttledienst. Zeven MINI’s staan voor je klaar bij het NRC-café aan de Witte de Withstraat en de bussluis bij het Museum Boijmans Van Beuningen (Museumpark). Tijdens de rit naar het Nederlands Fotomuseum vertellen de chauffeurs meer over de Nederlandse fotografie en de tentoonstelling Rotterdam in the Picture.

MUSEUMNACHT010

Op zaterdag 7 maart openen 25 musea en culturele instellingen in Rotterdam van 20:00 tot middernacht hun deuren. Met meer dan 65 tentoonstellingen, muziekoptredens, performances, ontmoetingen met kunstenaars en rondleidingen laten zij zien wat Rotterdam aan kunst en cultuur in huis heeft. Met een passe-partout heb je toegang tot alle locaties en maak je gebruik van het gratis Museumnacht010 bus- en tramvervoer. Online ticketing, programma en deelnemers:www.museumnacht010.nl

Kijk voor meer informatie op www.nederlandsfotomuseum.nl

Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332

3072 AR Rotterdam

www.nederlandsfotomuseum.nl