Bram van Ojik bezoekt Utrecht

Bram van Ojik bezoekt Utrecht

Aanstaande zaterdag bezoekt Bram van Ojik Utrecht. Hij wordt op Utrecht Centraal Station opgehaald door de lijsttrekker voor de Provinciale Staten-verkiezingen Mariëtte Pennarts en de Utrechtse GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk. Na een fietstocht door de stad, spreekt hij met kiezers op de Stadhuisbrug.

In het kader van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen komt de partijleider van GroenLinks, Bram van Ojik, op zaterdag 7 maart naar Utrecht. De provincie en de stad Utrecht zullen de komende weken op een ludieke wijze duidelijk maken dat GroenLinks voorrang geeft aan de fiets. Ook ontvangt Van Ojik zaterdag een vijfpuntenplan om nog meer ruimte te geven aan de fiets in de hele provincie Utrecht. Als het aan GroenLinks ligt, wordt Utrecht de fietsprovincie van Nederland.

Programma:

Om 14:11 komt Bram van Ojik aan op Utrecht Centraal Station op spoor 11a. Daar wordt hij opgewacht door de lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen, Mariëtte Pennarts, en de Utrechtse GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk (Verkeer en Duurzaamheid).

De drie GroenLinksers lopen daarna naar de fietsenstalling Jaarbeursplein. Daar staat een grote groep vrijwilligers, raadsleden en kandidaten voor de provinciale Staten. Gezamenlijk fietsen zij naar de Neude.

Op de Neude lanceert Van Ojik de eerdergenoemde actie Geef voorrang aan de fiets. Ook ontvangt hij het vijfpuntenfietsplan.

Daarna gaat het gezelschap richting Stadhuisbrug. Daar zal Van Ojik tot 16:00 uur met Utrechters spreken over hun stad en hun provincie.

Uitnodiging

Wilt u aanwezig zijn voor het maken van een opname, of om Van Ojik, of een van de andere aanwezigen, een vraag te stellen, wees welkom.

Er zullen zaterdag door een professionele fotograaf foto’s gemaakt worden, welke we zaterdagmiddag aan de pers zullen verstrekken samen met een kort persbericht.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Fleur de Bruijn, persvoorlichter GroenLinks Utrecht: 06 52596459.

Verkiezingen

Werk en schone lucht zijn de belangrijkste verkiezingsthema’s voor GroenLinks. Daarnaast formuleerde GroenLinks 7 ambities die zij de komende jaren waar wil maken.

Mariëtte Pennarts is lijstrekker voor GroenLinks in de provincie Utrecht. Pennarts is sinds 2011 lid van de Gedeputeerde Staten in Utrecht.

Utrecht fietsstad

Utrecht is de fietsstad van Nederland. GroenLinks, de enige grote stabiele partij in Utrecht, heeft al jaren als een van haar speerpunten om de fiets voorrang te geven boven de auto. Dit om gezondheid van Utrechters en de leefbaarheid van de stad te bevorderen; fietsen maakt gelukkiger. Het is daarom dat Utrecht verregaande maatregelen neemt ter bevordering van leefbaarheid en gezonde lucht: Utrecht was de eerste stad in Nederland met een milieuzone voor personenauto’s. Door de aanleg van fietsstraten krijgt de fiets letterlijk voorrang boven de auto. Bovendien is Utrecht begonnen aan de bouw van de grootste fietsenstalling ter wereld.