Kom naar MEE Markt van Mogelijkheden

5 maart 2015

Zaterdag 7 maart wordt in het Fries Congrescentrum aan de Oprijlaan 3 in Drachten voor de elfde keer van 10.00 - 16.00 uur de Markt van Mogelijkheden georganiseerd, de informatiemarkt voor mensen met een beperking. De Markt is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door MEE Friesland. Ook Bartimeus is aanwezig!

Belevingstent Bartimeus

Nieuw dit jaar is de Belevingstent van Bartimeus die u kunt vinden in de Vreewijkzaal. In deze tent kunnen goedziende bezoekers met behulp van een verduisterende bril een parcours afleggen. Op indringende wijze wordt 'het gewone leven' nagebootst met voorwerpen en geluiden. Naast het lopen van het parcours zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig, die u graag vertellen tegen welke obstakels zij buitenshuis regelmatig letterlijk en figuurlijk aanlopen.Afbeelding: logo Markt van Mogelijkheden

Hoorpaviljoen

Ook dit jaar is er weer een uitgebreid Hoorpaviljoen. In dit paviljoen kun je meedoen aan allerlei workshops, zoals gebarentaal en spraakafzien. In het Hoorpaviljoen is een belevingswand waar mensen kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld Tinnitus te hebben. En hoe hoor je als je een cochleair implantaat hebt? Tevens kun je je gehoor laten checken, hoe goed hoor jij eigenlijk?

Ook dit jaar maakt de trilvloer weer onderdeel uit van het Hoorpaviljoen. Ga onder begeleiding van de silent dj en de aromajockey's de vloer op en ervaar muziek zoals je die nog nooit hebt ervaren! De signdancers beelden de tekst uit, de trillingen geven de beat aan, ook zonder te horen, kun je muziek beleven.

Autisme Belevingscircuit

Kunt u nog functioneren als u heel veel prikkels binnenkrijgt? Met enkele korte oefeningen kunt u in het autisme belevingscircuit ervaren wat iemand met autisme dagelijks ervaart. Het Autisme Belevingscircuit is te vinden in de Vreewijkzaal en start ieder half uur vanaf 10.30 uur.

Informatiemarkt

En naast bovengenoemde extra activiteiten is er natuurlijk ook weer een uitgebreide informatiemarkt met standhouders op ieder gebied. Op de website van MEE Friesland vindt u een overzicht van alle standhouders.