GroenLinks vraagt ruim baan voor de fiets

PERSBERICHT

7 maart 2015

GroenLinks vraagt ruim baan voor de fiets!

Door de hele provincie Utrecht hangen vandaag speciale fietsborden waar GroenLinks de fietser voorrang geeft. Hiermee vraagt de partijafdeling van de provincie Utrecht extra aandacht om het gebruik van de fiets aantrekkelijker te maken. Als startsein van de campagne krijgt GroenLinks-partijleider Bram van Ojik zaterdagmiddag in de stad Utrecht het 5-puntenplan ‘Ruim baan voor de Fiets’ overhandigd van de provinciale lijsttrekker Mariëtte Pennarts.

Fiets is serieus alternatief voor de auto

Het aanleggen van een Utrechts netwerk van regionale snelfietsroutes is een van de vijf speerpunten GroenLinks in de provincie Utrecht wil langs alle provinciale wegen vrijliggende fietsverbindingen en speciale snelfietsroutes. Dit plan moet leiden tot een perfect werkend provinciaal fietsnetwerk. Bovendien moet er een betere verbinding komen tussen fiets en OV.

‘Veel autoverkeer is lokaal en regionaal. Met een goed fietsnetwerk is de fiets een serieus alternatief voor de auto: schoon, gezond en ruimtebesparend. GroenLinks wil dat de provincie Utrecht hier de komende jaren fors in investeert’ zegt Mariette Pennarts, gedeputeerde in de provincie Utrecht en lijsttrekker voor GroenLinks voor de provinciale Statenverkiezingen.

GroenLinks beste fietspartij

GroenLinks is door de fietsersbond uitgeroepen tot de beste fietspartij van Nederland. De stad Utrecht wordt door internationale media de fietshoofdstad van de wereld genoemd. Pennarts: “Dat is voor GroenLinks geen reden om achterover te leunen, er is nog meer mogelijk. De provincie en gemeenten moeten de handen ineenslaan om een nog beter fietsnetwerk realiseren. GroenLinks roept andere partijen in de provincie op om zich achter ons 5-puntenplan te scharen. Als de fiets lokale en regionale autoritten vervangt, is met minder geld een beter bereikbaar èn schoner Nederland mogelijk!”