Van Ojik: Schultz toont weinig realiteitszin bij verbreding A27

PERSBERICHT

Van Ojik: Schultz toont weinig realiteitszin bij verbreding A27

Bram van Ojik vindt dat minister Schultz weinig realiteitszin toont bij de verbreding van de A27. De minister wordt keer op keer gewaarschuwd dat zij veel meer auto's op de A27 verwacht dan er feitelijk komen.

"Schultz houdt halsstarrig vast aan haar plan voor een snelweg van twee keer zeven rijbanen dwars door een woonwijk en een natuurgebied, terwijl alles en iedereen erop wijst dat de files die zij daarmee wil bestrijden helemaal niet bestaan. Dat is weinig rationeel", aldus Van Ojik.

Van Ojik uitte zijn kritiek zaterdag op campagnebezoek in Utrecht. De weerstand tegen de verbreding van de A27 is groot in de domstad. Van Ojik: “De minister smijt miljarden euro’s over de balk en asfalteert en passant een uniek natuurgebied.”

Volgens Schultz moet de A27 verbreed worden tot een snelweg met twee keer zeven rijbanen om toekomstige files tegen te gaan. Zij baseert zich daarbij echter op een te hoge economische groei. Zowel het CPB als de TU Delft hebben de minister erop gewezen dat zij haar plannen baseert op cijfers die niet kloppen . Schultz weigert echter om haar plannen aan te passen. Van Ojik:

“Bij een partij die het zo vaak heeft over ‘de boel op orde’ en ‘rendement per euro’ past dit soort irrationeel gedrag niet. Ik roep de minister op haar plannen te baseren op de échte cijfers en dan blijkt dat die lappen asfalt helemaal niet nodig zijn."