Actie tegen bont in centrum van Alkmaar


ALKMAAR, 20150303 -- Zondag 8 maart zal er een actie gehouden worden om Alkmaar bewuster te maken van het dierenleed achter bont. De actie wordt georganiseerd door Stichting Stop Dierenleed Nederland op het Waagplein in het centrum van Alkmaar. De organisatie hoopt dat de actie meer aandacht zal creëren voor de vele dierlijke slachtoffers in de bontindustrie. "In een tijd waarin er zoveel duurzame alternatieven zijn is het gruwelijk om nog steeds te kiezen voor de vacht van gemartelde dieren."

Er is geen ontkomen aan; overal zien we bont, veel bont. Helaas wordt echt bont regelmatig verkocht als zijnde nep bont, of onder het mom dat het duurzaam geproduceerd is. Daarnaast zijn veel consumenten zich niet voldoende bewust van het product dat ze kopen. Miljoenen dieren worden jaarlijks massaal opgesloten in kleine kooitjes, waar ze hun natuurlijk gedrag niet kunnen uiten en op een gruwelijke manier aan hun einde komen. Doodgeslagen, doodgetrapt of zelfs levend gevild.

Woordvoerder Ron Visser: “Het is tijd om de trend te stoppen dat bont weer in is. Veel mensen zijn slecht geïnformeerd over de herkomst van het bont en zien in dat het niet kan als ze de juiste informatie krijgen. We krijgen ook vaak te horen dat winkels zeggen dat het om nep bont gaat, terwijl het tegendeel waar is. De consument wordt dus ernstig misleid door de bontindustrie. Verkocht als zijnde nep bont loopt men met een stuk vacht van een dier rond, een dier wat heel erg veel pijn heeft geleden. Het meeste bont in de Nederlandse winkels is afkomstig uit China waar wasberen, nertsen en konijnen, maar ook honden en katten onder verschrikkelijke omstandigheden worden gefokt en gruwelijk gedood worden voor hun vacht. Het doel van onze actie is om aandacht te vragen voor het dierenleed en bewustwording hierover creëren bij het grote publiek.“

Waar? Waagplein, Alkmaar
Wanneer? Zondag 8 maart 2015
Tijd? 13:00 - 17:00 uur

Meer informatie over deze actie kunt u verkrijgen op de website van Stichting Stop Dierenleed Nederland:
http://www.stopdierenleednederland.org/acties





Stichting Stop Dierenleed Nederland