Tasjesroof | politie.nl


Laatste update:
08-03-2015 | 14:46

Breda - Een 36-jarige vrouw uit Breda werd beroofd van haar handtas. Dat gebeurde zaterdagavond 7 maart 2015 op de Irenestraat.

De aangeefster fietste omstreeks 22:40 uur op haar fiets vanaf de Markendaalseweg in de richting van de Irenestraat. Ze was alleen. Een nog onbekende man kwam achter haar fietsen en slaagde erin om haar handtas uit de fietstas te trekken. Hij ging er vervolgens met de tas vandoor in de
richting van het Burgemeester Van Sonsbeeckpark. De beroofde vrouw ging er achteraan en eiste haar tas terug. De man dreigde vervolgens met de woorden dat hij haar dood zou maken. Dit was reden voor haar om de achtervolging te staken. De dader verdween in het Sonsbeeckpark.

Niet gewond

In de tas zat haar werkkleding en haar mobiele telefoon. De vrouw fietste door naar haar werk en waarschuwde daar meteen de politie. Een zoekactie leidde niet tot de opsporing van de dader. De vrouw was bij de straatroof niet gewond geraakt, maar was wel onder de indruk van de gebeurtenissen.
Ze heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 - 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000).

Preventie straatroof

U kunt zelf stappen nemen om te voorkomen dat u op straat wordt beroofd.

Klik hier voor preventietips

en meer informatie over straatroof.