Gelderlandse D66 vrouwen zetten zich in voor economische zelfstandigheid van vrouwen op internationale vrouwendag

PERSBERICHT

Gelderlandse D66 vrouwen zetten zich in voor economische zelfstandigheid van vrouwen op internationale vrouwendag

Arnhem, 2 maart 2015 – D66 vrouwen voelen zich strijdbaar en willen aan de slag op internationale vrouwendag. Economische zelfstandigheid, voor iedereen, lijkt heel logisch, maar is lang niet altijd het geval. Het thema van internationale vrouwendag is voor D66 Gelderland een reden om erop uit te gaan en aan u te vragen wat wij kunnen doen, nu vooruit. Hoe? Door in gesprek te gaan met alle vrouwen van Gelderland op 8 maart en te bespreken waar we samen aan kunnen werken. Wilt u dit ook? Kom dan op internationale vrouwendag tussen 13:00 uur en 15:00 uur naar het centrum van Arnhem. De vrouwen van D66 Gelderland gaan graag het gesprek met u aan.

Economische zelfstandigheid begint bij beter onderwijs

Fleur van der Schalk, kandidaat statenlid, nummer 2, D66 Gelderland: ”D66 is niet voor niets de onderwijspartij. Door een opleiding te volgen, vergroot je je kans op werk en daarmee de mogelijkheid om economisch en sociaal zelfstandig te zijn. Je opleiding stopt niet bij je eerste baan. Als vrouw moet je jezelf blijven ontwikkelen om aansluiting te houden met de arbeidsmarkt. Een leven lang leren, is het motto van D66 Gelderland." Binnen D66 worden vrouwen gestimuleerd om te werken aan hun carrière binnen D66. D66 Gelderland heeft zelfs 4 vrouwen in de top zes staan.

Internationale Vrouwendag

Sinds 1912 is voor het eerst in Nederland Internationale Vrouwendag gevierd. De dag is bedoeld om vrouwen een gevoel te geven van solidariteit en strijdbaarheid. De viering staat altijd in het kader van een thema. Eerdere thema’s waren bijvoorbeeld armoede en vrouwenrechten. Meer informatie over internationale vrouwendag op http://internationale-vrouwendag.nl/

De dag is ontstaan omdat vrouwen opkwamen voor rechten op het gebeid van kiesrecht en arbeid.