Q-music vrouwen eisen radiozender op

PERSBERICHT

Amsterdam, 5 maart 2015

Q-music vrouwen eisen radiozender op

Op zondag 8 maart laten de vrouwelijke Q-dj’s Eva Koreman, Lieke Veld en Marieke Elsinga hun stem horen tijdens Internationale Vrouwendag. Recent onderzoekt toont aan dat slechts 45% bekend is met deze dag*. Reden genoeg voor de vrouwelijke dj’s om een dag de radio te kapen en aandacht te vragen voor dit thema.

Ondanks het feit dat er nog veel bekendheid te behalen valt, geeft 61% van de ondervraagden aan het belangrijk te vinden dat er aandacht wordt besteed aan Internationale Vrouwendag. Eva, Lieke en Marieke spreken komende zondag met een aantal inspirerende personen. Zo praat Eva met de Iraanse vluchteling, feminist en filosoof Heidi Dorudi en duikt Lieke de studio in om een rap te maken met de Nederlandstalige rapper Diggy Dex, die het belangrijk vindt dat meer vrouwelijke rappers opstaan.

Daarnaast steunen de dj's specifieke goede doelen, in de vorm van reclamezendtijd. Zo steunt Eva 'Hivos', zet Lieke zich in voor 'Mama Cash' en draagt Marieke 'Plan Nederland' een warm hart toe.

Vanaf 07.00 uur ’s ochtends tot 24.00 uur nemen de vrouwelijke dj’s de volledige programmering over. Met daarin onder andere een speciale editie van het Foute Uur en schuiven diverse artiesten aan voor live optredens:

09.00 - 10.00 uur: Het Foute Vrouwen Uur

11.00 - 12.00 uur: Causes

14.00 - 15.00 uur: Niels Geusebroek

17.00 - 18.00 uur: Shirma Rouse

Klik hier voor de volledige programmering en meer informatie.

Luister zondag 8 maart vanaf 07.00 uur naar Eva, Lieke en Marieke tijdens Internationale Vrouwendag. Een dag speciaal voor vrouwen, maar zeker zo interessant voor mannen!

Q-music is overal te ontvangen via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm, de kabel, Q-music app of via q-music.nl.