Raadsinformatiebijeenkomst Kracht van Salland op 16 maart 2015


Gepubliceerd: 10 maart 2015 om 07:30

Laatst gewijzigd: 06 maart 2015 om 12:55

Op maandag 16 maart 2015 vindt een raadsinformatiebijeenkomst over de Kracht van Salland plaats. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de raadzaal in het gemeentehuis in Wijhe.

Onder de paraplu "De Kracht van Salland" werkt een hecht netwerk van ongeveer vierhonderd inwoners, organisaties en overheden aan het vitaal houden van Salland. Op basis van evaluaties, interviews en werkconferenties is de visie "De Kracht van Salland" opgesteld. Uitgangspunt van de visie is,
dat initiatieven van onderop komen en dat de overheden faciliteren, maar niet leidend zijn in de realisatie van doelen en projecten.

Vanuit deze visie werken inwoners, organisaties en overheden in Salland samen om de leefbaarheid en vitaliteit van het landelijk gebied te versterken. Hiertoe worden projecten, activiteiten en deelprogramma's uitgewerkt en uitgevoerd, waaronder:
- Leader Salland
- Salland Deal

De resultaten van de afgelopen Leaderperiode en de programmatische opstap naar een nieuw Leaderprogramma worden gepresenteerd, evenals de opzet, doelstellingen en aanpak van de Salland Deal. Voor de periode 2015-2022 wordt ernaar gestreefd om Salland opnieuw als Leadergebied aangewezen te
krijgen. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Hebt u vragen? Neem contact op met Mireille Groot Koerkamp, Leader-cooerdinator via telefoonnummer 06-22466131. Kijk voor meer informatie over de gemeenteraad en de raadsvergaderingen op gemeenteraad.olst-wijhe.nl.