Nieuwe banen, stage- en participatieplaatsen voor versterking region..


400 nieuwe arbeidsplaatsen, 10% meer studenten techniek, 1000 extra werk- en stageplaatsen voor jongeren, 800-1100 participatieplaatsen per jaar en minimaal 4 miljoen euro aan nieuwe financiering over de periode 2015-2018. Dit zijn doelstellingen uit het Regionaal Uitvoeringsprogramma
Arbeidsmarkt 2015-2018 waarmee de Drechtsteden samen met onderwijs en werkgevers de regionale arbeidsmarkt gaan versterken.
Op 5 maart 2015 heeft het Drechtstedenbestuur ingestemd met dit programma.

`Drechtsteden Werkt!'

Het arbeidsmarktbeleid dat de gemeente Dordrecht in 2010 is gestart wordt regionaal voortgezet en uitgebreid met lokale werkgevers en onderwijsinstellingen onder de naam `PDF-bestandDrechtsteden Werkt! (1087 kB)'. De lokale portefeuillehouders arbeidsmarktbeleid - Hannie Visser, Robert
Kreukniet, Jan Nathan Rozendaal, Michiel van der Vlies, Peter Verheij en Bert van de Burgt - gaan hiermee aan de slag in hun eigen gemeenten.
Hieruit moeten nog eens 750 werk- en opleidingsplekken, 3 HBO- en 3 MBO-opleidingen voor 600 leerlingen, techniek voor jongeren, nieuwe netwerken en afspraken met lokale werkgevers en scholen voortkomen.

Aan het werk

Regionaal portefeuillehouder arbeidsmarktbeleid Bert van de Burgt: "In onze regio is enerzijds een tekort aan mensen in techniek en zorg, anderzijds staat een grote groep aan de kant. Bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten hebben elkaar hard nodig om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen
aan het werk kunnen. Er zijn hier zo'n 9000 MKB-bedrijven die graag hun personeel in de buurt vinden. Dan moeten wij er samen voor zorgen dat dat personeel er nu en in de toekomst ook is. Wel moeten we ons realiseren dat dat een lange adem vraagt."

De gemeenten willen hun partners in de regio ondersteunen door bijvoorbeeld extra fondsen aan te boren, met Sectorplannen en het MBO investeringsfonds.

Arbeidsmarktbeleid 2010-2014

Uit onderzoek van het OCD blijkt dat het arbeidsmarktbeleid van de afgelopen vier jaar heeft gezorgd voor betere samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijven, voor nieuwe samenwerkingsverbanden zoals Maritieme Delta en CIV Maritiem, Techniekdock op het Leerpark en een stevige aanpak
van jeugdwerkloosheid. 1000 Jongeren hebben een nieuwe kans op werk gekregen, 3600 jongeren hebben kennis gemaakt met techniek, er zijn 700 leerwerkplekken gecreeerd en de instroom bij techniek in het beroepsonderwijs is toegenomen.

Heeft u niet gevonden wat u zocht, of heeft u een andere reactie op deze pagina? Laat het ons weten.