Gemeente ontvangt extra toelage huishoudelijke hulp(10-03-2015)


RSS

De gemeente Maasgouw ontvangt van het Rijk voor 2015 en 2016 een extra toelage om huishoudelijke hulp te financieren. De toelage is bedoeld om zo veel mogelijk werkgelegenheid in deze sector te behouden.

De gemeente diende samen met de andere gemeenten in Midden-Limburg-Oost en betrokken zorgaanbieders een plan in om aanspraak te kunnen maken op de Huishoudelijke Hulp Toelage. De Rijksoverheid heeft deze aanvraag goedgekeurd.

Dankzij de toelage is het mogelijk dat de gemeente (deels) meer uren huishoudelijke hulp kan financieren. Inwoners die huishoudelijke hulp vanuit de Wmo ontvangen, krijgen de mogelijkheid om structureel of incidenteel extra uren hulp bij te kopen. Deze extra uren hulp worden gedeeltelijk door
de gemeente gefinancierd. Het overige deel betaalt de klant zelf.

Meer weten?

Deze week ontvangen inwoners een brief van de gemeente met informatie over wat de toelage voor hen betekent. Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan contact op met het Maatschappelijk advies Punt (MAP) van de gemeente Maasgouw. Het telefoonnummer is (0475) 85 25 00. Het loket is iedere
werkdag fysiek en telefonisch geopend van 9.00 tot 12.00 uur. In de middaguren (met uitzondering van de vrijdagmiddag) is het loket telefonisch bereikbaar van 13.30 tot 16.00 uur.