Gemeente biedt financiele regelingen voor inwoners met zeer laag ink..


De gemeente Roerdalen heeft een aantal financiele regelingen voor mensen met een zeer laag inkomen.

Heeft u bijzondere extra kosten? Dan kunt u de gemeente vragen hieraan mee te betalen. Dit heet bijzondere bijstand. Ook zijn er regelingen die ervoor zorgen dat mensen mee kunnen doen aan de samenleving. Dit zijn minimaregelingen. Hieronder leest u er meer over.

Bijzondere bijstand

Heeft u bijzondere en noodzakelijke uitgaven? En heeft u een zeer laag inkomen en weinig spaargeld, aandelen of ander vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor bijzondere bijstand. Vaste uitgaven zoals huur, gas, water, licht of boodschappen vallen niet onder de bijzondere bijstand.
Voor niet-medische kosten die wel bijzonder en noodzakelijk zijn, zoals bijvoorbeeld bewindvoeringskosten, kunt u bijzondere bijstand aanvragen.

Minimaregelingen

Heeft u een zeer laag inkomen en weinig spaargeld, aandelen of ander vermogen? Dan kunt u met een minimaregeling makkelijker deelnemen aan het maatschappelijke leven. Zo kunt u een tegemoetkoming aanvragen om de premie van een aanvullende ziektekostenverzekering te betalen.

Individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag is bedoeld voor mensen die werken met een inkomen onder het minimum. Ook als u niet kunt werken en een laag inkomen heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor deze toeslag.

Maatschappelijk Actief Bonus

Heeft u geen werk maar bent u wel actief als vrijwilliger? Dan kunt u de Maatschappelijk Actief Bonus aanvragen. Deze regeling is voor mensen die niet aan het werk zijn maar wel een arbeidsplicht hebben en minstens zes uur per week vrijwilligerswerk doen.

Stichting Leergeld

Het is belangrijk dat kinderen lid kunnen worden van een (sport) vereniging of kunnen meedoen aan andere activiteiten. Heeft u een zeer laag inkomen en weinig spaargeld, aandelen of ander vermogen? Dan kunt u zich bij Stichting Leergeld melden voor een financiele bijdrage. Kijk voor meer
informatie op www.leergeldroermondeo.nl of bel 06 3650 3565.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de medewerkers van het Servicepunt Roerdalen, telefoon: (0475) 538 888. U kunt ook een e-mail sturen: info@roerdalen.nl.