Vier landgoederen slaan handen ineen voor een goede toekomst


Vier landgoederen, Het Kombos, Anderstein, Maarsbergen en Huis te Maarn (gezamenlijk: KAMM), hebben met de provincie Utrecht en de gemeente een samenhangend pakket aan maatregelen opgesteld. Deze maatregelen zijn opgenomen in een convenant dat donderdag 5 maart door de betrokkenen is
ondertekend. Het versterken van de continuiteit van de landgoederen, het versterken van de natuur door gebieden met elkaar te verbinden en het tegengaan van landschappelijke verrommeling waren de aanleiding om het convenant op te stellen.

De vier KAMM-landgoederen vervullen belangrijke maatschappelijke waarden: van historische waarden en zeldzame natuur tot recreatieve golfbaan. Instandhouding van de landgoederen is daarom van vitaal belang. Door hun ligging in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) zijn planologische
ontwikkelingen lastig te realiseren. In deze gebieden staat de natuur voorop. Hier mag in principe niets wat een negatief effect heeft op de natuur. De samenwerking tussen de landgoederen biedt meer mogelijkheden om het gebied te versterken.

De landgoederen blijven toegankelijk voor toekomstige generaties. Het publiek kan de landgoederen bekijken en de natuur beleven langs bewegwijzerde wandel -en fietsroutestructuren. De landgoederen zijn rijk aan prachtige flora en fauna en versterken elkaar waar mogelijk.

Op de foto van links naar rechts:

* de heer J.W.G. Laporte Sr. (Landgoed Kombos)
* de heer G. Boonzaaijer (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug)
* mevrouw mr. J.W.H. van der Goes-Petter (Landgoed Maarsbergen)
* de heer drs R.W. Krol (gedeputeerde provincie Utrecht)
* mevrouw drs. R.A. van Notten (Landgoed Huis te Maarn)
* de heer ing. H.A. van Beuningen (Landgoed Anderstein)

te downloaden

* Vier landgoederen slaan handen ineen voor een goede toekomst.jpgjpg(384,45 KB)Lees voor