Archeologisch onderzoek trace komomlegging Baarle


Archeologisch onderzoek trace komomlegging Baarle

[IMG]

In de kom van Baarle-Nassau (Nederland) en Baarle-Hertog (Belgie) is sprake van doorstromings- en dus leefbaarheidsproblemen. Om deze problemen aan te pakken werken de Provincie Noord-Brabant, Provincie Antwerpen en Vlaams Gewest, gemeente Baarle-Nassau en gemeente Baarle-Hertog samen om een
wegomlegging noordoostelijk om de dorpskern van Baarle te realiseren zodat het doorgaande verkeer vanaf 2018 niet meer door de kern van het dorp hoeft te rijden.

Archeologisch onderzoek
De provincie Noord-Brabant heeft opdracht gegeven aan een combinatie van drie gespecialiseerde bureaus voor het uitvoeren van archeologisch onderzoek in het trace van de komomlegging Baarle. De opgravingen vormen het startpunt voor een uitgebreid archeologisch onderzoek, want de aangetroffen
vondsten en sporen worden vervolgens bekeken en beschreven door specialisten. Maar zover is het nog lang niet. Eerst moeten de schoppen de grond in en dan zal blijken welke archeologische resten er echt schuil gaan in de bodem van Baarle.

Selectie aannemer eind 2015
Ondertussen werkt de provincie Noord-Brabant aan het opstellen van het contract met de toekomstige aannemer voor de werkzaamheden van de omlegging. Het werk wordt Europees aanbesteed. Volgens planning wordt de civiele aannemer eind 2015 geselecteerd.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het project N260 in Baarle, kunt u kijken op de www.brabant.nl/N260. Hier kunt u zich ook aan- en afmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project.