Bunschoten-Spakenburg verkozen tot Topsportgemeente van het jaar


Bunschoten-Spakenburg Topsportgemeente van het jaar 2014!

Bunschoten-Spakenburg is uitgeroepen tot topsportgemeente van het jaar. Bunschoten kende over het jaar 2014 de beste sportprestaties, gemeten over 41 landelijke competities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Bunschoten liet in de verkiezing Utrecht en Den Bosch net achter zich.

Vanuit Bunschoten-Spakenburg waren in 2014 drie teams actief in de onderzochte competities. Deze teams behaalden met hun eindklasseringen voldoende punten om alle andere gemeenten achter zich te laten en voor hun thuisgemeente de titel in de wacht te slepen.

In de bekende voetbalgemeente waren het uiteraard de Topklassers S.V. Spakenburg en V.V. IJsselmeervogels die het leeuwendeel van de punten verzamelden. Spakenburg was de absolute grootverdiener. De blauwen behaalden vorig jaar het kampioenschap van de zaterdag Topklasse. IJsselmeervogels deed
hier met de vierde plaats nauwelijks voor onder. Naast dit voetbalsucces lieten ook de schakers van En Passant zich van hun beste kant zien. Zij prolongeerden hun landskampioenschap door opnieuw te zegevieren in de landelijke Meesterklasse.

Het is de eerste keer dat Bunschoten de titel van topsportgemeente in de wacht sleept. In 2013 ging de titel naar Edam-Volendam. In 2012 was Den Bosch de beste.

De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media. De officiele prijsuitreiking zal binnenkort plaatsvinden.

Op www.topsportgemeente.nl vindt u de volledige ranglijst en meer informatie over de verkiezing.