Inventarisatie objectkenmerken


De komende maanden laat de gemeente Kaag en Braassem een veldcontrole uitvoeren in verband met de taxaties in het kader van de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ).


Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het controleren van objectkenmerken zoals, de inhoud, het bouwjaar en de bijgebouwen. Het doel van de inventarisatie is het optimaliseren van de objectkenmerken dat belangrijk is voor een goede uitvoering van de taxaties in het kader van de wet WOZ.
De Waarderingskamer (Toezichthouder Wet WOZ) heeft aan alle gemeenten de verplichting opgelegd om ieder pand in de gemeente minimaal een keer per vijf jaar te bezoeken en de geregistreerde WOZ-objectkenmerken te controleren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door taxatie- en softwarebureau
4Value. 4Value is een onafhankelijk taxatiebureau die onder andere gespecialiseerd is in taxatiewerkzaamheden voor de wet WOZ.

Indien nodig, kan het voorkomen dat een medewerker van 4Value aanbelt om een kijkje te nemen voor nader onderzoek. De medewerkers van 4Value kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs die is afgegeven door de gemeente Kaag en Braassem. Wij vragen uw begrip en medewerking voor het
uitvoeren van de genoemde werkzaamheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers Belastingen, via (071) 332 72 72 of info@kaagenbraassem.nl.