Naar het strand in Amstelveen


Gepubliceerd op: 10 maart 2015
Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor komende zomer een eigen stadsstrand te realiseren aan de Poel. Eind april beslist de Amstelveense gemeenteraad over de nieuwe toeristische trekpleister dichtbij het Amsterdamse bos.
Er doet zich een mooie kans voor. Waternet biedt tegen een sterk gereduceerde prijs vijf aaneengeschakelde pontons aan met een drijvend zwembad, sanitaire voorzieningen, kleedhokjes, overdekte bar en een terras. Dit BadBuiten concept heeft een aantal zomers in Amsterdam in de Amstel gelegen.
Door deze voorziening over te nemen is het mogelijk om al deze zomer een mooi stadsstrand in gebruik te nemen. Het stadsstrand moet gaan liggen aan de Poelzijde waar ook de landijsbaan ligt, nabij de parkeerplaatsen. Daar zijn al meer recreatieve voorzieningen gevestigd zoals de avontuurlijke
speelplaats, scouting en fiets- en wandelverbindingen naar het Amsterdamse bos. Het bad is een aanwinst voor alle bewoners in Amstelveen.

De gemeente zoekt een ondernemer- uitbater die meedenkt in de verdere uitwerking van het concept, de horecavoorziening runt en zorg draagt voor dagelijks beheer en toezicht houdt op het bad. Het wijkplatform Oude Dorp, ondernemers en Groenraad zullen betrokken worden bij de verdere
ontwikkeling van de toeristische trekpleister.
Hoewel het project al is opgestart worden er geen onomkeerbare handelingen verricht. Alles is onder voorbehoud van een definitief raadsbesluit in april.

* Impressie zijaanzicht stadsstrand aan de poel 02 (PDF, 938 kB 10 maart 2015
* Impressie bovenaanzicht stadsstrand aan de poel 01 (PDF, 1.386 kB 10 maart 2015
* Impressie gewenste locatie zwembad Poel (PDF, 94 kB 10 maart 2015
* Impressiefoto BadBuiten helicopterview 10 maart 2015

Tweet

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl