Agent bedwelmd bij ontdekking hennepkwekerij | politie.nl


Laatste update:
10-03-2015 | 14:19

Zevenaar - Een agent is vanochtend bedwelmd door koolstofmonoxide na de ontdekking van een hennepkwekerij in een huis in Zevenaar. De agent raakte verder niet gewond en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Bij de politie was eerder informatie binnengekomen over mogelijke hennepteelt in een huis aan de Straussstraat. Toen agenten daar binnen poolshoogte gingen nemen werden drie ruimtes aangetroffen waar hennep geteeld werd. Om de plantengroei te bevorderen werd er kennelijk ook een gas verspreid
waardoor een van de agenten zich niet lekker voelde. Daarop werd het onderzoek tijdelijk gestaakt en werd de brandweer ontboden voor metingen.

Koolstof monoxide

In het pand werd een verhoogde concentratie koolstofmonoxide gemeten. Mede vanwege een onveilige situatie door de elektriciteit werden uit voorzorg de naastgelegen woningen kort ontruimd. Pas nadat het sein veilig was gegeven door de brandweer kon de hennepkwekerij verder ontruimd worden. In
het pand stonden naar schatting zo'n 800 planten. De agent was terplekke nagekeken door ambulancepersoneel maar er waren geen verdere maatregelen nodig. In het onderzoek naar de hennepteelt zijn nog geen arrestaties verricht.

(2014171182)