College bezoekt Bedrijfstakschool Anton Tijdink in Terborg


College bezoekt Anton Tijdinkschool.web

Op de foto vlnr.: Margaret van Diermen (programmamanager onderwijs), Bob Wentink (gebiedsmakelaar bedrijven), Henk Wanders (voorzitter), Michael Hazersloot (bestuurslid), Bert Kuster (wethouder), Mike Broekhuizen (directeur), Peter van de Wardt (wethouder), Hans Alberse (burgemeester).

Vorige week dinsdag bracht het college van B&W een bezoek aan de Bedrijfstakschool Anton Tijdink aan de Varsseveldseweg in Terborg. Na een hartelijke ontvangst door het bestuur kregen de bestuurders een presentatie over de geschiedenis, de ambitie, toekomst en samenwerking van de school.
Vervolgens werd de werkplaats bezocht waar de leerlingen vol enthousiasme vertelden over hun werkzaamheden.

De Bedrijfstakschool Anton Tijdink is ontstaan vanuit het bedrijfsleven. Een aantal ondernemers heeft destijds de handen ineengeslagen en is zelf gaan opleiden. De school is inmiddels zeer succesvol in het opleiden van niveau 2 leerlingen binnen de metaal, met inmiddels ruim 80
lidbedrijven (allemaal metaalbedrijven in de regio). Daarmee is ze de hofleverancier van vakkrachten voor de metaalbranche van de Achterhoek en de Liemers.

Naast het verzorgen van dagonderwijs (niveau 1 en 2 in de metaalbewerking, verspaning en mechatronica) zijn er steeds meer bedrijfsopleidingen voor bedrijven uit de regio (om-, her- en bijscholing). Veel bedrijven laten ook jaarlijks, naar volle tevredenheid, hun werknemers (bij)scholen door
het vaste team van praktijkopleiders. Kennis, ervaring, inzet en sfeer zijn belangrijke factoren die zorgen voor een hoog slagingspercentage. De opleidingen worden gegeven in samenwerking met het Graafschap College. De Bedrijfstakschool Anton Tijdink is belangrijk voor het behoud van de
metaalbranche in Oost-Gelderland en zorgt veelal voor een goede baan, meestal in een van de bedrijven die lid zijn van de school.

Het college heeft een goede indruk gekregen van de school en alle ontwikkelingen die op het gebied van onderwijs spelen. Burgemeester Alberse dankte het bestuur voor het interessante bedrijfsbezoek.





* 10 maart 2015